Так, доведеться почекати шість-сім днів, але воно того варте. Справжній бекон готується тільки за цією технологією.

 

Інгредієнти:

Грудинка – 1 кг
Сіль кам’яна (не йодована) – 1% від ваги грудинки
Нітритна сіль – 1% від ваги грудинки
Цукор – 1% від ваги грудинки
Часник (сухий, але можна і зубчики) – 2 ч.л.
Чорний мелений перець – 1 ст.л.
Мускатний горіх – 1 ч. л.
Чебрець – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Грудинку (на шкірі) миємо і сухимо рушником. Якщо на грудинці є ребра, вирізаємо їх.

2. Всі спеції змішуємо разом, попередньо зваживши їх у потрібній кількості щодо ваги грудинки.

бекон

3. Ретельно втираємо спеції в грудинку з усіх боків. І з бічної частини в тому числі.

4. Кладемо грудинку в пакети і ретельно їх закриваємо, намагаючись залишити якнайменше повітря. Зазвичай кладеться у два пакети кожен шматок. Поміщаємо грудинку в якийсь посуд вниз шкірою і ставимо в холодильник на три дні.

5. Через три дні дістаємо майбутній бекон і перевертаємо його вгору. Залишаємо в холодильнику ще на три дні.

6. Після цих трьох днів дістаємо грудинку, ретельно промиваємо її під проточною водою, змиваючи спеції. Даємо їй обсохнути, промокаємо паперовим рушником.

7. Кладемо грудинку на грати і поміщаємо в духовку, заздалегідь розігрівши її до 80-85*С.

Це максимально можлива температура для запікання м’ясної продукції, що містить сіль нітриту.

Запікається грудинка в духовці доти, доки термометр не покаже, що в м’ясі температура досягла 70*С. Якщо немає градусника, запікайте при вказаній температурі не менше 3 годин.

8. Даємо грудинці охолонути, кладемо в пакети або загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 7-10 годин.

Все. Бекон готовий! Дуже смачна, досить щільна, ароматна. Його можна нарізати на найтонші шматочки. Та й просто гарний продукт виходить. У ньому радує все – і смак, і вигляд, і ціна, що важливо.

І на бутерброд гарний, і до яєчні на сніданок.

бекон із грудинки

Спробуйте, рекомендую!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я