Різдвяна буженина то є незрівнянний аромат та сила.
Для приготування знадобиться:
м’якуш свинини (в ідеалі – шия) -1,3-1,5 кг; олія рослинна – 30 мл; гірчиця (готова) – 3 ст. ложки;
часник – 5 зубків; сіль – щіпка; перець чорний мелений – щіпка.
Для приготування розсолу потрібно:
вода – 2 л;
сіль великокристалічна – 100 гр;
чорний перець (горошок) – 15 шт;
запашний перець (горошок) – 7 шт;
лавровий лист – 3 ш;
прованські трави – 1 ст. ложки.
Рецепт приготування:
Готують розсіл: у воду кладуть сіль, чорний та запашний перець, лавровий лист та прованські трави.
Воду зі спеціями доводять до кипіння, кип’ятять близько 3 хвилин, після чого дають їй охолонути до кімнатної температури.
М’ясо викладають у каструлю чи форму, заливають остиглим розсолом і накривають ємність кришкою. На 2-3 доби прибирають у холодильник.
Частки часнику очищають від лушпиння і подрібнюють за допомогою часнику. Подрібнений часник перемішують із гірчицею та олією.
До суміші гірчиці, часнику та олії додають щіпку солі та чорного перцю, після чого все знову добре перемішують.
М’ясо дістають з розсолу і натирають його сумішшю, що вийшла.
Замариноване м’ясо в «ароматній шубці» кладуть у фольгу, щільно загортають і викладають у форму для запікання.
Запікають буженину близько 1,5-2 години при температурі 180 °C.
Готове м’ясо дістають із фольги, дають йому охолонути і лише після цього нарізають.
Смачного!