Однією з найкорисніших і найсмачніших риб сімейства лососевих вважається горбуша. І не дарма! Ця океанічна рибка містить вітаміни групи В, омегу-3, А, С, Е, а також фосфорну кислоту, магній і кальцій. Горбуша незамінна в дієтичному харчуванні, оскільки це білок, що легко засвоюється.

Посол “під сьомгу”.

Рецепт для щирих любителів рибних делікатесів. Впорається будь-хто.

складові:

1 кг філе горбуші
300 мл води
100 мл рослинної олії
5 ст. л. солі
чорний перець горошком до смаку

Приготування:

Закип’ятити і розвести в окропі сіль. Охолоджуємо солону воду до кімнатної температури. Рибу розділити на тонкі шматочки. Занурюємо у підготовлену воду скибочки горбуші.
Через 10 хвилин дістаємо та просушуємо рибні шматочки, використовуючи паперовий рушник.
Укладаємо горбушу в ємність, а між шарами заливаємо олію.
Забираємо в холодильник на півгодини.
Горбуша готова до вживання! Посипаємо зеленню, прикрашаємо кружальцями лимона.

горбуша сьомга лосось

Малосольна горбуша у спеціях.

складові:

1 кг горбуші
1 ст. л. цукрового піску
1 лимон
30 г солі
спеції за смаком

Приготування:

Обробляємо тушку на 4 шматки. Змішуємо сіль із цукровим піском.
У посуд із високими стінками висипаємо на дно спеції.
Кожну частину горбуші валяємо у суміші солі та цукру. Викладаємо у підготовлену ємність.
Віджимаємо сік лимона на горбушу. Потім змащуємо кожен шматочок олією.
Накриваємо посуд із стейками риби харчовою плівкою та на 24 години прибираємо в холодильник.
Готову горбушу промити та нарізати невеликими шматочками. Рибне частування для сім’ї та гостей готове.

горбуша сьомга лосось

Горбуша з коньяком.

складові:

1 велика горбуша
1 ст. л. коньяку
1 л води
5 ст. л. солі
2 ст. л. цукру
5 горошин чорного перцю
30 мл олії
мелений перець за смаком

Приготування:

У окріп додаємо сіль, цукор і перець, ретельно перемішуємо. Поки все остигає, відрізаємо у горбуші голову, шкіру, відокремлюємо кістки та начинки.
Нарізаємо шматочками філе риби і перекладаємо в глибоку миску.
У розсіл вливаємо коньяк і на 20 хвилин заливаємо горбушу. Потім перекладаємо рибу в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Просушуємо горбушу паперовим рушником.
Дно контейнера змащуємо олією. Викладаємо туди шматочки горбуші, поливаємо їх олією, присипаємо перцем. Повторюючи шари, поміщаємо в контейнер всю рибу, що залишилася. Закриваємо контейнер кришкою і забираємо на годину в холодильник. Коньяк та олія зроблять горбушу за смаком схожою на лосося.

горбуша сьомга лосось

Ці способи засолювання унікальні ще й тим, що з мінімумом продуктів ви приготуєте дуже соковиту та смачну рибку. Подавайте таку горбушу як самостійну страву або додайте в салати на бутерброди. Смак вразить будь-кого.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я