Використовую цей рецепт, коли достатньо часу, але не хочеться довго стояти біля плити. На підготовку до запікання витрачаю лише 7 хвилин і 5 хвилин на саму глазур, а далі м’ясо просто запікається в духовці. Краса! Грудинка виходить дуже ніжною і соковитою, тому що нудиться у власному соку. Глазур надає м’ясу кисло-солодкий смак,
від якого неможливо відірватися. З’їдаємо все за один раз, як що компанія велика!У приготуванні немає нічого складного

Продукти:

м’ясо (грудинка) – 2 кг
сіль – 1,5 ч.л.
чорний перець – 1 ч.л.
папріка – 1,5-2 ч.л.
червоний перець – ½ ч.л.
сушений часник – 1,5 ч.л.
часник – 1 головка
гострий перець (стручок) – 1 шт (за бажанням)

Глазур:

яблуко зелене (гренні) – 1 шт
томатна паста – 3 ст.л.
соєвий соус – 6 ст.л.
лимонний сік – 3-4 ст.
л.
цукор – 1 ст.л.з гіркою
кориця – ⅓ ч.л.
сушений часник – 1 ч.л.
папріка – 1 ч.л.

Готуємо:

Беремо шматок грудинки, бажано з ребрами, видаляємо з нього зайві плівочки. Шкіру можете залишити або видалити за власним бажанням. Я залишаю, тому що на цьому шматку вона тоненька, попередньо її добре почистити.

Робимо надрізи глибиною приблизно 1 см. Так м’ясо краще візьме спеції.

blank

Ставимо розігріватись духовку на 180 °C.

Тепер змішуємо спеції:

сіль, чорний та червоний мелений перець, папріка великого помелу та сушений часник. Добре перемішуємо та з усіх боків натираємо м’ясо. Далі рясно шпигуємо м’ясо між ребрами часником. Якщо зубчики великі, то розріжте їх навпіл.

Якщо потрібно гостре, то  нарізаємо тонкими кільцями перець чилі та викладаємо його на м’ясо. Якщо такої потреби немає то пропустіть цей крок.

свиняча грудинка

М’ясо перекладаємо на фольгу та щільно його загортаємо. Краще у два шари, щоб сік не випливав. Ставимо запікатися в духовку на 2 години (з розрахунку 1 кг м’яса 1 годину запікання).

А поки що приготуємо глазур*, щоб м’ясо було ще смачніше:

Кисло-солодке яблуко (я беру сорти Гренні) очищаємо від шкірки і насіння, натираємо на дрібній тертці.

Перекладаємо в сотейник.

Потім додаємо соєвий соус, томатну пасту, лимонний сік, цукор, суміш перців, паприку, сушений часник і корицю. Ставимо сотейник на вогонь і трохи прогріваємо на повільному вогні протягом п’яти хвилин, помішуючи.

blank

Через 2 години дістаємо м’ясо і вмикаємо розігріватися духовку до 230 °C. Розрізаємо фольгу, перекладаємо м’ясо на грати і покриваємо з усіх боків підготовленим соусом (глазур’ям). Відправляємо в духовку та вмикаємо режим конвекції. Залишаємо на 15 хвилин.

blank

Смачного!

Приготуйте копчене м’ясо дерев’яною ложкою. Без духовки!

Складові:
вода – 700 мл
лавровий лист – 5 шт
часник – 5 зубчиків
чорний перець, горошком – 10 г
червоний перець – 10 г
чебрець – 15 г
свиняча вирізка – 1,2 кг
сіль – 10 г
чорний перець – 10 г
сушений часник – 10 г
солодка паприка – 10 г
прованські трави – 10 г
рослинна олія –
20 мл

На повільний вогонь 2 години

Коптити 30 хвилин

blank

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я