Неймовірно ароматні, спокусливо-апетитні турецькі котлети. Приготуйте і ви відчуєте справжню насолоду. Мають просто неземний смак.
Інгредієнти:
яловичий фарш – 500 грам;
цибуля – 1 штука;
часник – 2 зубчики;
лимон – 1 штука;
сода – 1 чайна ложка;
вода – 0,5 склянки;
оливкова олія – 2 столові ложки;
рослинна олія;
сіль;
чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки.
Найсмачніші котлети по-турецьки. Покроковий рецепт.
Соду (за рецептом) поміщаємо у невелику миску.
Видавлюємо в соду сік лимона (це потрібно для того, щоб погасити соду) і добре перемішуємо.
В окрему велику миску перекладаємо яловичий фарш.
Порада: дуже добре для турецьких котлет використовувати яловичий фарш з баранячим.
Гашену соду виливаємо зверху на фарш і все добре перемішуємо.
Коли м’ясний фарш для котлет стане липким, в’язким,
додаємо воду маленькими порціями і продовжуємо вимішувати (у мене на вимішування фаршу йде приблизно 10-15 хвилин).
Потім додаємо до фаршу оливкову олію, і знову все добре перемішуємо.
Фарш для котлет по-турецьки відправляємо у глибоку миску та накриваємо його харчовою плівкою.
Місткість з фаршем відправляємо в холодильник на 24 години.
Порада: але якщо ви хочете турецькі котлети зробити швидше, то потрібно витримати фарш у холодильнику хоча б 2-3 години.
Одну цибулю (я використовую цибулину середніх розмірів) очищаємо від лушпиння, миємо і натираємо на великій тертці.
З тертої цибулі віджимаємо сік (для турецьких котлет використовуватимемо цибулю без соку).
Часник натираємо (або пропускаємо через прес) на тертці та відправляємо до цибулі.
Дістаємо фарш із холодильника, знімаємо харчову плівку, викладаємо в нього віджату цибулю, часник, додаємо чорний мелений перець, солимо до смаку, і знову добре вимішуємо.
Фарш знову поміщаємо в миску, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Через цей час дістаємо фарш із холодильника, змочуємо руки у воді та формуємо найсмачніші котлети. Котлети робимо тонкими та довгими, як сосиски.
Обсмажуємо котлети з усіх боків на сковороді з додаванням невеликої кількості масла (можна і без нього) на маленькому вогні.
Готові котлети перекладаємо на тарілку.
Порада: котлети по- турецьки дуже добре подавати на стіл із підсмаженими помідорами та солодким перцем. Помідор і перець миємо, розрізаємо навпіл і обсмажуємо трохи на сковороді.
На тарілку сервіровки викладаємо смачні котлети, обсмажений перець, помідор і подаємо на стіл.
Смачного!