Курячі крильця в соусі, запечені в духовці – це дуже інтимне блюдо, справжня близькість. Погодьтеся, з малознайомими людьми таку їжу їсти не будеш, зате в компанії близьких – саме те: на задоволення пооблизувати пальці, без побоювань вимазатись і забризкатися… Це ж справжня розкіш. І сьогодні ми цю розкіш приготуємо!
Рецепт цього маринаду підійде, по-перше, не тільки для крилець, а й для інших частин курки. По-друге, замаринуйте, і готуйте на мангалі, на грилі… У наступному сезоні пікніків буде актуально!
Курячі крильця в медовому соусі в духовці
Зробити заготівлю для крилець найкраще за ніч, але якщо ви замаринуєте їх за день-два до приготування, їм це піде тільки на користь.
Складові:
1,5 кг курячих крилець з урахуванням ваги з третьою фалангою
100 г олії
100 г меду
50 г лимонного соку
1 головка часнику
1 корінець імбиру
2 ч.л. копченої паприки
1 ч. л. коріандру
1 ч. л. сумах
1 ч. л. солі
0,5 ч. л. перцю чилі
Приготування:
Очистить корінь імбиру та головку часнику. Кожен зубчик часнику роздавіть ножем, щоб випустити назовні ароматні ефірні олії.
Крупно наріжте імбир і відправляйте його разом із часником у глибоку миску.
Розріжте лимон і вичавте сік до часнику з імбиром.
Додайте сіль, всипте паприку, чилі, коріандр та суми.
Додайте в маринад мед. Перемішайте.
Влийте в маринад масло|мастило| і перемішайте ще раз. Так, його чимало, але олія підніме температуру маринаду в духовці і крильця будуть смажитися, а не гаситись.
Відріжте крайню фалангу у кожного крильця і відразу відправляйте м’ясисту частину в маринад.
Ретельно перемішайте крильця в маринаді, щоб вони покрилися їм з усіх боків. Занурте крильця в маринад, придавивши їх, затягніть миску плівкою і відправляйте на ніч в холодильник.
Викладіть крильця на лист, застелений фольгою. Розкладайте так, щоб крильця знаходилися на відстані один від одного.
Полийте крильця невеликою кількістю маринаду і відправляйте в духовку, розігріту до 220 °. Краще використовувати режим конвекції.
Через 10 хвилин полийте крильця маринадом ще раз і, якщо потрібно, розгорніть лист.
Ще через 10 хвилин повторіть процедуру.
Ще за 10 хвилин крильця готові. На запікання в духовці потрібно 30 хвилин.
Смачного!