Беремо найпростішу курячу грудку і смажимо в часниковому маслі з медом. Навіть якщо вона була прісною, тепер стане смачніше за шашлик.

Часникова олія з додаванням меду перетворить на кулінарний шедевр і звичайнісіньку курячу грудку. Це м’ясо традиційно виходить прісним при жарінні, але тепер стане соковитішим і смачнішим за шашлик.

Складові :

2 курячі грудки
1/4 ч. л. пластівців червоного перцю
4 зубчики часнику
сіль та чорний перець
1 столова ложка яблучного оцту або білого оцту
4 столові ложки меду
2 ст л устричного соусу
2 ст л соєвого соусу
4 ст л борошна
4 ст л несоленого вершкового масла
60 мл (1/4 склянки) курячого бульйону або води
Петрушка
Курячі грудки ріжемо вздовж волокон і злегка відбиваємо. Потім солимо, перчимо і поливаємо оливковою олією, щоб м’ясо краще ввібрало спеції. Обвалюємо кожен шматочок курки в борошні.

Тепер розпускаємо на розігрітій сковороді вершкове масло. Викладаємо курку та обсмажуємо по 5 хвилин з кожного боку, потім знімаємо м’ясо убік.

На ту ж сковороду дрібно шаткуємо часник, кладемо ще один шматочок вершкового масла. Додаємо перець чилі, вливаємо мед, устричний та соєвий соуси. Потім вливаємо оцет, бульйон.

Проварюємо 2 хвилини і повертаємо курку в часникове масло, що вийшло. Смажимо ще 5 хвилин, поки соус трохи не загусне. Вже в самому кінці шаткуємо на м’ясо зелень і подаємо.

Курка вийшла неймовірно ніжною. Подайте її з пюре або білим рисом.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я