На другому філе зробити на потовщеній частині вправо та вліво глибокий поздовжній надріз, не доходячи до краю 1,5 см.
Рулет із лосося.
Інгредієнти:
2 великих філе лосося, 350 гр. філе камбали, 300 гр. замороженого зеленого горошку, 1 морквина, 250 гр. білого хліба без кірки, 100 мл молока, 1 білок
2 гілочки петрушки, дрібка мускатного горіха, оливкова олія, сіль, перець.
Приготування:
1. Моркву очистити та відварити в киплячій підсоленій воді. Нарізати дрібними кубиками.
2. В окремій каструлі відварити у киплячій воді зелений горошок. Петрушку вимити, обсушити та розібрати на листочки. Дрібно нарізати їх.
3. Хліб розмочити у молоці. Філе камбали подрібнити блендером у пюре. Додати|добавляти| розмочений і злегка віджатий хліб, білок, мускатний горіх, сіль|соль| і перець. Перемішати до однорідності. Покласти моркву,
зелений горошок і петрушки. Ще раз обережно перемішати, поставити в холодильник.
4. Зрізати з потовщеної частини одного філе поздовжній шматок шириною приблизно 3 см так, щоб спинка та черевце вийшли однакової товщини.
5. На другому філе зробити на потовщеній частині вправо та вліво глибокий поздовжній надріз, не доходячи до краю 1,5 см.
Розкрити цю частину. В результаті повинно вийти три шматки один великий, другий менший і третій у вигляді товстого бруска.
6. Викласти по центру великого шматка половину начинки, залишивши з кожної сторони по 5 см вільними. Помістити на начинку лосося брусок.
7. Зверху розподілити начинку, що залишилася, накрити меншим шматком риби.
Підняти вільні краї нижнього філе та закріпити їх дерев’яними зубочистками. Змастити рулет маслом|мастилом|, загорнути у фольгу і поставити в розігріту до 200 °С духовку на 35 хв.
8. Дати охолонути до кімнатної температури, потім переставити в холодильник. Перед подачею зняти фольгу, видалити зубочистки та нарізати рулет порційними шматками.
Смачного!