М’ясо для люля-кебаб прийнято дрібно рубати ножем. Але особливого смаку і неповторності набуває мьясо прокручене через мьясорубку з великими гратами.
Складові компоненти:
Яловичина – 500 грам;
Жирна свинина – 300 грам;
Цибуля – 2 головки більші;
Перець чорний – за смаком;
Зіра – чайна ложка (можна з гіркою);
Кінза свіжа – невеликий пучок;
Сіль за смаком.
Як готувати:
М’ясо для люля-кебаб прийнято дрібно рубати ножем. Але особливого смаку і неповторності набуває мьясо прокручене через мьясорубку з великими гратами. Так як курдючний жир а він найкращій складно придбати, додаємо просто жирну свинину плюс курячі грудки. Куряче філе має необхідну в’язкість, яка утримує фарш на шампурі.
У прокручене м’ясо додати перець, зіру, можна додати інші спеції на власний розсуд. Не забуваємо про зелень. Петрушка, кінзу.
Фарш ретельно вимішати та добре відбити. Це допоможе вигнати з нього повітря, щоб ковбаски вийшли щільними і не злітали з шампурів.
Фарш не солити!
Накрити його плівкою і прибрати в холодильник на 1,5 -2 години, щоб він настоявся. А поки що потрібно нарізати цибулю півкільцями і замаринувати її, додавши трохи оцту, сіль та спеції в маринад.
Якщо плануєте готувати люля на дерев’яних паличках, їх потрібно замочити в трохи теплій воді. Через дві години фарш потрібно дістати, додати до смаку сіль і перемішати.
Акуратно сформувати ковбаски на шампур чи шпажку. Вони не повинні бути надто товстими або надто тонкими. У першому випадку вони не просмажаться, у другому – вийдуть сухими.
В ідеалі, готувати люля-кебаб потрібно на мангалі, на вугіллі, але як варіант можливо приготування в духовці. Духовка повинна мати функцію гріль.
Ось результат: