Рецепт цього м’яса минулого року став хітом серед моїх знайомих та передплатників: м’ясо беру недороге та готую на одній сковороді.Готуємо на одній сковороді:

Але спочатку підготуємо м’ясо. Для цього рецепту не потрібно брати дороге м’ясо, я купую грудинку (у нас в регіоні вона коштує дешевше, ніж інші частини туші, дешевше тільки рулька та суповий набір). Грудинку натираємо з усіх боків сіллю та меленим перцем. Я використовувала свіжомелену суміш перців,
але звичайний чорний також підійде.

Потім на добре розігрітій сухій сковороді обсмажуємо м’ясо з двох сторін до золотистої скоринки. Масло додавати не потрібно, тому що в м’ясі достатньо жиру, який у процесі приготування замінить олію.


Як тільки шматочки підрум’янилися, вливаємо цілу пляшку пива*,
а як тільки воно швидко закипить додаємо зірочку бадьяна та сушений часник. Накриваємо кришкою і гасимо на середньому вогні хвилин 10.


Поки тушкується м’ясо, підготуємо соус. Він додасть глянцеву скоринку, і, звичайно ж, приголомшливий смак. Для цього в соєвий соус додаємо сушену паприку та цукор. Ретельно перемішуємо.


Через 10 хвилин перевертаємо м’ясо і додаємо соус у сковороду, гасимо під кришкою на середньому вогні, поки соус не загусне. А поки що підготуємо часник, очистивши і роздавивши його ножем, і гілочку свіжого розмарину.

1 годину 45 хвилин готувалося м’ясо. За цей час я перевернула його кілька разів.

Після того, як соус загуснув, відкриваємо кришку,
перевертаємо м’ясо і додаємо до нього тиск часник, пажитник (чаман) і розмарин. М’ясо можна ще раз перевернути і гасимо під кришкою ще хвилин 10, щоб спеції розкрилися.

Ось така краса і, звичайно ж, смачність у нас вийшла! Аромат неймовірний! Глянцева скоринка, ніжне м’ясо – смачно так,
що не відірватись! Таке м’ясо смачне як у гарячому, так і у холодному вигляді. За бажанням, до речі, його можна заморозити і подавати за необхідності.

ПРОДУКТИ:

– М’ясо (грудина) – 2 кг

– пиво – 0,5 л

– сіль за смаком

– перець – за смаком

– Паприка – 1 ч.л

– цукор – 2 ч.л

– соєвий соус – 50 мл

– Часник сушений – 2 ч.л

– Пажитник – ⅓ ч.л

– бадьян – 1 шт

– Часник – 4-5 зубчиків

– Розмарин – гілочка (за бажанням)

* Пиво можна взяти будь-яке: світле, темне,
безалкогольне. Я використовувала звичайне світле, а весь алкоголь випарувався у процесі приготування.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я