Приготувати м’ясо так щоб воно вийшло ароматним, ніжним і тануло в роті виходить далеко не кожного разу. Однак це правило не працює, якщо мова йде про таку відому страву з м’яса як м’ясо по-французьки. Знаючи основні правила приготування цієї страви, можна бути впевненим – щоразу м’ясо, приготоване таким способом, буде виходити ніжним і смачним – “танути в роті”.

Для приготування потрібно:

свиняча шия 1,5 кг.
6 цибулин
4 зубчики часника
Суміш чотирьох перців
Кілька гілочок чебрецю

Для приготування соусу для запекання:

50 гр. вершкового масла
5 стол. ложок борошна
2 склянки молока
2 склянки жирних вершків
150 гр сиру грюйер або пармезан
сіль

Приготування:

1. М’ясо розрізати великими порційними шматками, добре поперчити, додати гілки чебрецю і відставити в теплому місці на пів години.

2. Три цибулини дрібко порізати кубиками, а інші три – кільцями.

3. Натерти сир на великій терці.

4. На oливкoвій олії підсмажити цибулю‚ порізану кубиками‚ дo зoлoтиcтoгo кольору‚ і викласти це в тарілку.

5. Тепер почінаємо готувати соус.

В розігрій сковороді розпускаємо вершкове масло, додаємо туди борошно і на слабкому полум’ї, безперервно помішуючі обсмажуємо приблизно три хвилини.

Потім невеликими порціями вливємо молоко і дерев’яною лопаткою безперервно розмішувати, щоб не утворювалися грудки. Якщо від них все ж таки не вдалося позбавитися, то потрібно соус злити і протерти через сито. Майте на увазі, що соус виходить дуже густий. В кінці влити вершки і дати поваритися кілька хвилин.

 

6.Готовий соус зняти з вогню і за хвилину всипати сир, ретельно все перемішуючи.

7. На лист викласти фольгу, змастити її оливковою олією і укласти цибулю, порізану кільцями.

8. М’ясо злегка посолити, але якщо соус досить солоний, то можна і не досолювати.

9. На кільця цибулі викласти м’ясо в один шар, а на нього обсмажену цибулю.

м'ясо по французькі

10.Зверху залити м’ясо сирним соусом.

11. Запікати при температурі 180 градусів. А ось час приготування залежатиме від м’яса. На запікання піде близько години, залежно від духовки. Наприкінці запікання зменшити температуру духовки до 150 градусів. Якщо скоринка почне підгоряти, її потрібно прикрити фольгою.

М’ясо виходить дуже ніжним та соковитим.
Соус у процесі приготування стає об’ємнішим, а зверху утворюється рум’яна сирна скоринка.

І окреме слово про чебрець. Це абсолютно необхідний аромат, який повинен бути присутнім у цьому «французькому» м’ясі. Чебрець можна взяти і сухий.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я