Фарш – дуже зручний продукт, адже з нього можна приготувати дуже багато страв. Пропонуємо відмінну підбірку рецептів на будь яуі випадки та просто як свято.

1. Запіканка картопельно – м’ясна.

Продукти:

фарш 300-400 гр.
цибуля 2-3 шт.
картопля 3 шт. великі
гриби (варені або мариновані) 150 гр.
1 помідор
часник 3 зубки
сметана у фарш 1-2 ст. ложки
хмелі-сунелі у фарш 1 ч. ложка
сіль, перець чорний мелений
кмин у фарш 1/3 ч. ложки
Заливка:

сир 100 гр.
молоко 50 мл.
сметана 2-3 ст. ложки
зелень
сіль, перець
Як приготувати запіканку картопельно – м’ясну:

Фарш перемішати зі сметаною і спеціями, посолити. Цибулю нарізати, обсмажити до м’якості. Картоплю порізати тонкими кружочками. Помідор нарізати кубиком дрібним. Гриби, якщо великі, також порізати. До заливання сир потерти, змішати з молоком і сметаною, дрібно нарізаною зеленню, сіллю і перцем.
На дно форми викладаємо цибулю, посолити злегка, на нього фарш, зверху помідори з грибами, посолити, можна спецій, закриваємо картоплею, залити сирною сумішшю і закрити фольгою. Поставити в розігріту до 180* духовку до готовності картки. (мін. 40-60хв.).

2. Сирно – м’ясні котлети в томатному соусі.

Продукти:

фарш 500 гр.
сир 100 гр.
цибуля 1 шт.
сметана 1 ст. ложка
зелень
сіль, перець, часник, кмин за смаком
Як приготувати сирно – м’ясні котлети в томатному соусі:

Все змішати, відбити на дошці, сформувати котлети, обваляти в борошні, обсмажити до золотої скоринки.

Соус: 1 крупна порізана цибулина, томат паста 3 ч л, цукор, сіль, перець, вода, борошно 1 ч л, зелень.

Смажити лук, посипати борошном, посмажити 1-2 хв, додати томатну пасту, перемішати, потомити 3 хв, влити воду, трохи згасити. Залити котлети, гасити до готовності. В кінець посипати зеленню.

3. М’ясний хлібець з сиром.

М’ясний хлібець з сиром – це гідна заміна звичайним котлетам. Готується досить просто і найголовніше – не потрібно стоять біля плити. Для приготування хлібця потрібно:

Продукти:

фарш 400 гр.
1 яйце
1 цибулина
сир 100 гр.
помідор 1 шт.
Кетчуп 1-2 ст. ложки
зелень
сіль, перець і зіра по смаку
Як приготувати м’ясний хлібець з сиром:

Поріжемо цибулю кубиком і пасируємо її в невеликій кількості масла. Сильно засмажувати не потрібно. Фарш перемішаємо з охолодженою цибулею, яйцем, сіллю та спеціями. Поріжемо половину або трохи більше сиру маленькими кубиками, помідор кружками. Додамо сир і порізану зелень у фарш. Перемішаємо і відб’ємо його на дошці. Покладемо масу у форму (якщо не силіконова – змастити). Змастити кетчупом і зверху внахлест покласти помідори. Поставити в духовку при 230 * на 30 хв. Потім дістати,
посипати сиром, що залишився (який натерти) і повернути в духовку ще на півгодини. Готовий хлібець остудити (якщо багато рідини – злити). Нарізати на шматочки і подавати з будь-яким гарніром.

фарш

4. Голубці в духовці в томатно-сметанному соусі.

Голубці – це всіма улюблена страва. Готувати їх можна як на плиті, так і в духовці.
У духовці голубці виходять нітрохи не гірше, а може бути навіть і смачніше. Спробуйте.

Продукти:

капустяне листя 5 шт.
фарш будь-який з перекрученою цибулиною 250 гр.
рис наполовину 2-3 ст. ложки
сіль і перець по смаку
3 ст. ложки молока
зелень
Для соусу:

сметана 3 ст. ложки
молоко 3 ст. ложки
бульйон або вода 100 мл.
томатна паста 1 ст ложка
борошно 1 ч. ложка
сіль та перець
Як приготувати голубці в духовці в томатно-сметанному соусі:

Фарш перемішати з рисом, молоком, посолити, поперчити. Листя відварити до півгодинності. Начинити фаршем. Загорнути голубці. Скласти їх у вогнетривку форму. Для соусу перемішати молоко, сметану, томатну пасту, борошно і бульйон. Посолити, поперчити по смаку.
Залити наші голубчики. Форму накрити фольгою. Поставити в духовку на 40 хв. Температуру виставляйте таку, щоб соус не сильно кипів, приблизно 180-200 *. Готові голубці щедро посипати зеленню.

5. М’ясні фрикадельки в томатному соусі.

Продукти:

Для фрикадельок:

300 гр. перекрученого з цибулею м’ясного фаршу
2 зубчики часнику
трохи зелені
сіль і перець по смаку
Для соусу:

500 гр. томатів або томатного соку;
1 цибулина
1 перець солодкий
1 ч. ложка паприки солодкою молотою
0,5 ч. ложки хмелі-сунелі
0,5 ч. ложки меленого імбиру
перець червоний мелений по смаку
сіль – по смаку
1 ч. ложка цукру
Як приготувати м’ясні фрикадельки в томатному соусі?
Фарш перемішати з подрібненим часником і зеленню, посолити і поперчити. Мокрими руками сформувати маленькі кульки – фрикадельки. Помідори дрібно порізати кубиком. Для соусу трохи обсмажити на сковороді порізану цибулю, додати порізаний перець соломкою, згасити пару хвилин.

Помідори додати до сковороди разом з томатним соком.
Додати всі спеції, сіль та цукор. Перемішати. У киплячий томатний соус викласти м’ясні фрикадельки і гасити на повільному вогні 15 хвилин. Подавати із улюбленим гарніром. Прикрасити м’ясні фрикадельки у томатному соусі зеленню.

6. Дитяча макаронна запіканка з тефтелями.

Продукти:

макарони вже відварені (але не до кінця) 250 гр.
2 яйця
100 мл молока
сіль
сир твердий 40 гр.
2 тефтелі або фрикадельки великі (або 4 дрібні).
Як приготувати макаронну запіканку з тефтелями?

Молоко збити з яйцями і сіллю виделкою. Сир натерти на великій тертці та перемішати з макаронами.

Тепер все залити молочною сумішшю та перемішати.
Відварити тефтелі і викласти у форму для запікання відповідного розміру. Зверху викласти макарони. Запікати при 180*-200* приблизно 25 хв. Готову запіканку злегка остудити, дістати з форми і нарізати на порційні шматочки.

7. Запіканка з м’ясом та овочами.

Продукти:

фарш – 250 гр.
капуста пекінська – 100 гр.
кабачок – 200 гр.
цибуля – 1 шт.
помідор – 1 шт.
часник – за смаком
сир – 70 гр.
яйце сире – 1 шт.
молоко – 120 мл.
сіль та перець за смаком
Як приготувати запіканку з м’ясом та овочами:

Цибулю нарізати кубиком, обсмажити. Додати фарш. Смажити до випарювання рідини, помішуючи. Посолити, поперчити, додати рубаний часник.
Кабачок порізати кільцями/напівкільцями, обсмажити з 2х сторін.

Капусту нашаткувати, пом’яти з сіллю небагато. Викласти у форму нижнім шаром. На капусту викласти фарш. Далі шинок, посолити. Зверху порізаний кружальцями помідор. Яйця збити з молоком, сіллю та перцем. Залити шари. Сир натерти на великій тертці. Посипати запіканку згори.
Запікати 20 хв під кришкою та 15 хв без кришки при 200*. При подачі можна прикрасити запіканку зеленню.

фарш свинічій

8. Котлетки в томатному соусі з картоплею.

Продукти:

фарш 400 гр.
цибуля 1 шт.
сметана 1 ст. ложка
молоко 2-3 ст. ложки
сіль, перець мелений
борошно для паніровки.
Соус:

цибуля 1 шт.
морква 1 шт.
томат паста 2-3 ст. ложки
борошно 1 ст. ложка
часник 3-4 зубки
вода 300-400 мл.
сіль
цукор
перець за смаком
зелень
Як приготувати котлетки в томатному соусі?

Змішати фарш, дрібно порізану цибулю, посолити, поперчити, додати сметану та молоко, добре перемішати. Сформувати котлетки, обваляти в борошні, обсмажити до золотої скоринки. Для соусу обсмажити цибулю з морквою, всипати борошно, перемішати, додати томат пасту, знову ретельно перемішати, посмажити трохи, влити окріп, розмішати, щоб не було грудочок, посолити, поперчити до смаку, потім через кілька хвилин, додати дрібно рубаний часник. Залити котлети, гасити до готовності. Наприкінці посипати зеленню. Подавати можна з картоплею.

9. Шнельклопс – рецепт страви з фаршу.

Страви з фаршу існує дуже багато. Це досить зручний продукт та готувати з нього не складно. Але навіть зі звичного фаршу, якщо взяти його за основу, можна приготувати незвичайну страву. Пропоную скуштувати «шнельклопс» – страву німецької кухні. Готується просто швидко.

Продукти:

фарш – 300 гр.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
борошно – 1,5 ст. ложки
сіль
перець чорний, коріандр мелений
за смаком
часник – 3 зубки (можна взагалі не додавати);
сметана – 2 ст. ложки
картопля – за смаком
відвар від картоплі – 300 мл.
зелень
Як приготувати шнельклопс:

Картоплю зварити, відлити 300 мл рідини з неї. Цибулю нарізати кубиком, обсмажити до золотистого кольору. Додати фарш і, постійно помішуючи, смажити до готовності. Посолити, поперчити, посипати трохи коріандром, додати рубаний часник. Перемішати. Посипати борошном, перемішати. Влити відвар від картоплі та додати сметану. Розмішати. Довести до кипіння та вимкнути. Посипати зеленню. На тарілку викласти картоплю та зверху м’ясну підливу. Смачна і проста страва готова.

Смачного!

blank

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я