Цю назву огірки отримали через великий вміст часнику в рецепті, а в кінці ще й вливається горілка, що надає огіркам чудового смаку! Замаринуйте огірки за запропонованим рецептом – здивуйте себе та рідних! А також не забудьте поділитися цим чудовим рецептом із близькими, друзями та сусідами.
Для приготування знадобиться:
- огірки — 2 кг;
- сіль звичайна — 2 ст.л;
- цукор — 2 ст.л;
- лимонна кислота — 10 г;
- часник очищенний — 2 головки;
- вода — 1,5 л;
- зелень (люба) — за смаком;
- горілка (люба) — 50 г.
Послідовність приготування:
Беремо огірки, добре промиваємо під водою, обрізаємо кінчики.
Потім у попередньо вимиту, висушену і стерильну банку на дно укладаємо спочатку часточки часнику, поверху кладемо огірки і спеції.
Паралельно готуємо розсіл із зазначених продуктів, заливаємо їм двічі наші огірки у банках, вдруге вливаємо горілку та закупорюємо залізними гарячими кришками.
Ставимо банки вниз кришками, обертаємо теплою ковдрою і залишаємо остигати таким чином на 24 години.
Зберігати такі заготовки бажано там, де темно та холодно.
Бажаємо приємного апетиту!