М’ясо, що приготоване за цим рецептом, виходить дуже ніжне, соковите, з легким ароматом спецій. Пастрома з курячого філе.
Пастрома – чудова страва для святкового столу, а також це відмінний варіант на кожен день – для приготування бутербродів, холодних закусок і як додаток до гарніру. М’ясо, що приготоване за цим рецептом, виходить дуже ніжне, соковите, з легким ароматом спецій. Для саламура (суміш зі спецій, яким обмазується м’ясо) можна брати різні спеції на ваш смак, головне, щоб там була рослинна олія і саламур був густим. Одночасно рецепт пастроми викликав просто кулінарний бум, тому що процес приготування дуже простий, а результат просто чудовий. Пастрому можна приготувати не тільки з курячого філе, але зі свинини та індички, також виходить дуже смачно.
Для приготування пастроми з курячого філе нам знадобиться:
куряче філе – 2 шт. (600 г).
ДЛЯ РОЗСОЛУ:
сіль із розрахунку 1 ст. л. на 0,5 л води.
ДЛЯ САЛАМУРУ (суміш із спецій, яким обмазується м’ясо):
паприка – 1 ч. л.;
коріандр – 1/4 ч. л.;
соняшникова або оливкова олія – 3 ч. л.;
часник – 1 великий зубчик;
сіль – 1/4 ч. л.;
чорний перець – 1/2 ч. л.;
зерна гірчиці – 1 ч. л.
Куряче філе добре вимити.
Приготувати розсіл: у холодній воді розчинити сіль та помістити туди куряче філе. Залишити на 2 години.
Приготувати саламур: змішати паприку, коріандр, олію, чорний перець та зерна гірчиці. Часник нарізати тонкими пластинками і нашпигувати ним куряче філе. Натерти куряче філе з усіх боків саламуром.
Куряче філе помістити у форму (у мене антипригарна). Духовку розігріти до максимальної температури (300 градусів) та запікати 15 хвилин. Потім духовку вимкнути, але дверцята не відчиняти.
Залишити пастрому з курячого філе в духовці до ранку, якщо готуєте увечері або на 8-10 годин.
Наша чудова пастрома готова. Нарізаємо її скибочками. І викладаємо на блюдо найсмачнішу пастрому з курячого філе.
Смак соковитого та ніжного м’яса приємно здивує!
Смачного!