Як смачно приготувати печінку. Печінка виходить м’якою, соковитою, ніжною!
СКЛАДОВІ:
600 г яловичої печінки
1 яйце
3 зубчики часнику
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі (без гірки)
0,5 ч. л. соди
1 цибулина
олія рослинна для смаження
борошно кукурудзяне для панірування
ПРИГОТУВАННЯ:
Печінку вимити, обсуши, видалити плівку і нарізати крупними шматочками.
Приготувати маринад: у мисці збити яйце з сіллю, цукром, содою та часником, пропущеним через прес. Залити отриманою сумішшю шматочки печінки і залишити маринуватися в холодильнику приблизно на 2 години, можна також залишити на всю ніч.
Очищену та нарізану півкільцями цибулину підсмажити у невеликій кількості рослинної олії. Виклади на тарілку. Обваляти кожен промаринований шматочок печінки в кукурудзяному борошні і викласти на розігріту сковороду, в якій смажилася цибуля.
Підлити трохи олії та обсмажити з обох боків до золотистої скоринки (по 3 хвилини на кожну сторону). Коли печінка рівномірно підрум’яниться, посипте її смаженою цибулею, перемішайте, накрийте кришкою і потримайте на повільному вогні ще хвилин пьять.
Готовність перевірте, розрізавши шматочок. Якщо всередині немає рожевого – готово! Кожен шматочок тане в роті, м’який, ніжний, ароматний, з неповторною хрусткою скоринкою… Це найвдаліший рецепт смаженої печінки з усіх, що є.
Смачного!