Ця страва на сковорді – пательні садж – справжня краса для очей і дуже легко стає насолодою для шлунка.
НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:
свинина – 6 шт. стейки із шийки
морква – 2 шт.
кабачки – 2 шт. (невеликі)
цибуля – 2 шт.
часник – 2 зубчики
солодкий перець – 2 шт. / червоний та зелений /
печериці – 3 шт. (великі)
груші – 2 шт. (тверді), зелені та дрібні
сливи – 10 шт. (жовті, дрібні)
помідори – 2 шт.
чабер – 3 стебла, свіжий
сіль
рослинна олія
чорний перець
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
М’ясо нарізати шматочками і збризкати олією та соєвим соусом, перемішати і витримати майже годину.
Садж (глиняну сковороду) добре нагріти на плиті з 4-5 ст. рослинної олії та обсмажити м’ясо в ньому. Перемішати та готувати 20 хвилин. Коли м’ясо стане золотистим, викласти його на лист.
Поки м’ясо готується, готуємо наступний продукт і так до кінця.
Моркву розрізати навпіл і кожну половину на часточки, завдовжки. Так само розрізати і обидва зовсім молоденькі кабачки. Викласти їх на сач після м’яса.
Обсмажити по черзі та окремо моркву, кабачки, солодкий перець та вийняти їх із сковороди. Овочі обсмажувати 4-5 хвилин, і цього достатньо, щоб вони були готові – вони не сирі та злегка хрусткі.
Обсмажити нарізану кружальцями цибулю і через деякий час додати 2-3 зубчики часнику. Коли буде вийнятий цибулю, настає черга нарізаних часточками грибів. Приправити всі овочі невеликою кількістю солі та меленим чорним перцем.
Груші нарізати на 5-6 скибочок і глазурувати в сачі, і, наприкінці, кілька жовтих кислуватих вершків поки не розтріскаються. Плоди викласти в окрему тарілку.
В кінці, обсмажити обидва помідори, нарізати кружальцями, перевертати з двох боків, поки вони не підрум’яняться і не стануть м’якими. Посипати невеликою кількістю солі та свіжого чаберу.
Обережно викласти на тарілку. М’ясо перемішати на деку з кабачками, солодким перцем, морквою, грибами та цибулею.
Половину повернути в сач, поки він ще гарячий, додати кілька слив, шматочки груші та помідора, потім іншу частину м’яса з овочами та знову грушу, сливи та помідори.
Свинина на сковороді садж – строката страва готова.
Смачного!