Для засолювання найкраще брати свіжу охолоджену рибу. Але якщо є лише заморожена, її варто повністю розморозити та видалити зайву вологу перед засолюванням.

Виявляється засолити вдома сьомгу можна дуже просто і швидко, додавши лише цукор і сіль. Мінімум зусиль та смачна страва у вас на столі.

Спосіб приготування:

Складові:

сьомга – 1 кг;
сіль – 4 ст. л.
цукор – 2 ст. л.

Змішати сіль та цукор. Натерти сумішшю шматок риби, обернути білою х\б тканиною, покласти в скляну або емальовану ємність і поставити в холодильник.
Для шматка товщиною понад 10 см потрібний вантаж. Через 1.5-2 дні сьомга готова.

Існує також експрес-варіант для тих, кому зовсім не хочеться чекати.
Малосольним способом можна засолити рибу лише за пару годин.

Складові:

Сьомга (філе) – 0,5 кг;
Цукор – 5 г;
Сіль – 50 г;
Лимон – ½ шт.

Спосіб приготування:

Нарізати лимон не дуже тонкими півкільцями.
З’єднати цукор та сіль. Висипати половину суміші на дно ємності, покласти на неї сьомгу, зверху висипати другу частину суміші.
Розкласти рівномірно лимон.
Обернути в плівку та прибрати в холодильник на 2 години.
Перед подачею промити та обсушити.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я