Буженіна це чімось нагадує смачне запечене мясо дичини свиної.

Складові:

1 кг свинини без кісток
8-10 зубчиків часнику
4-6 ст.л. зернистої дижонської гірчиці
1 ½ ст.л. зерен коріандру
1 ст.л. фенхелю
1 ст.л.насіння селери
Дрібка кайєнського перцю
Сіль
Чорний мелений перець
2 ст.л. оливкової олії

Приготування:

1. 4-6 зубчиків часнику порізати пластинами-трісками, решту часнику дрібно порізати.

2. Свинину обмити, витерти паперовим рушником. Гострим ножем зробити у ній надрізи. Нашпигувати м’ясо пластинами часнику.

3. Коріандр, фенхель, селера потовкти у ступці до грубого помелу. Додати сіль, кайенський перець, чорний мелений перець, дрібно порізаний часник, гірчицю,
оливкова олія і змішати до пастоподібного стану. Обмазати свинину з усіх боків. Дати промаринуватися 2-24 години (чим довше, тим краще). Тримати свинину у холодильнику.

4. За 30 хвилин до приготування вийняти м’ясо з холодильника. Розігріти духовку до 190 C Можна приготувати і при 180 C.

5. Покласти свинину у фольгу, щільно закрити та готувати в духовці приблизно 45 хвилин. При нижчій температурі час збільшиться приблизно на 10 хвилин.

6. Вийняти з духовки і потримати у фользі, не відкриваючи, приблизно 15-30 хвилин. Обережно, щоб не обпектися парою, відчинити. Нарізати тонкими скибками. Або остудити, а потім нарізати.

Порада:

Діжонську гірчицю можна замінити на сушені зерна (1 ст.л.) або суху гірчицю (1ч.л.).

Смачного!

blank