Скумбрія, запечена в пергаменті в духовці. Риба виходить дуже соковита.

Пропоную запекти скумбрію в пергаменті в духовці, риба виходить дуже соковитою, ніжною та смачною. Для того щоб рибка стала більш ароматною, її черевце можна наповнити цибулею та зеленню.

Скумбрію, запечену за цим простим рецептом, можна подати як самостійну страву або з будь-яким гарніром.
Відмінним доповненням до такої рибки стане салат зі свіжих овочів.
Для приготування скумбрії, запеченої в пергаменті в духовці, потрібно:

скумбрія свіжоморожена – 1 шт.;
цибуля – 1/2 шт.;
петрушка – пара гілочок;
сіль – 1/4 ч. л.;
спеції для риби – 2 щіпки;
олія – ​​1 ст. л.

Скумбрію розморозити за кімнатної температури.
Видалити голову, хвіст і начинки, не забуваючи прибрати і чорну плівочку з черевця. Промити скумбрію під водою, а потім обсушити паперовим рушником.

Рибку зовні та всередині натерти сіллю та спеціями.
Цибулю почистити, нарізати на тонкі півкільця, вкласти в черевце скумбрії.
Петрушка вимити, дрібно нарізати і вкласти в черевце риби.

Лист пергаменту змастити олією і викласти рибу на пергамент.
Загорнути скумбрію в пергамент і закрутити краї з обох боків. Викласти рибу на лист для запікання.
У духовці розігрітій до 180 градусів запікати скумбрію в пергаменті протягом 30 хвилин. Згодом запечену рибку дістати з духовки, розгорнути пергамент і перекласти рибу на тарілку. Дуже соковиту та ніжну скумбрію подати до столу у гарячому вигляді з гарніром або салатом зі свіжих овочів. Це проста страва і меню урізноманітнить, і порадує відмінним смаком, спробуйте!

Смачного!

blank