У приготуванні свинячої шиї варто враховувати кілька важливих факторів. Перший полягає в тому, що чим довше маринуватиметься м’ясо, тим м’якше воно вийде. Ідеально, якщо воно лежить у спеціях не менше доби.

Слідкуйте, щоб свинина запікалася правильно. Це має бути середня температура без вентиляції. Так готове м’ясо буде рівномірно приготовленим та збереже свою соковитість.

Складові:

Свинячий ошийок 600 г.

Світле пиво 330 мл.

Оливкова олія 30 мл.

Чорний перець (мелений)за смаком

Тім’ян 2 ч. л.

Паприка 1 ч. л.

Перець чилі 1 тріска

Сіль до смаку

Біле сухе вино 75 мл.

Цибульний порошок2 ст. л.

Лимонний сік2 ст. л.

Приготування:

Свиняче м’ясо потрібно вимити, порізати, обсушити та злегка відбити. Потім відбивні натріть 3 ст. л. оливкової олії.

Додайте в тарілку з м’ясом коричневий цукор, дрібку солі та приправи до смаку. Залийте все пивом і лимонним соком. Перемішайте руками.

Миску із заготівлею накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 3 години. Чим довше відбивні будуть у маринаді, тим смачнішими вони будуть за підсумками.

За півгодини до запікання слід вийняти м’ясо з холодильника і залишити відпочити при кімнатній температурі. За цей час увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 200 градусів.
Відбивні вийміть з маринаду і викладіть у форму для запікання одну біля іншої (не черепицею).

відбивні свинячі

Далі залийте все білим вином та 15 мл оливкової олії. Додайте трохи пекучого перцю та за бажанням улюблених спецій.

Запікайте блюдо в духовці при 170 градусах 1 годину та 10 хвилин (до отримання насиченого золотистого кольору).
Не забудьте прикрасити блюдо зеленню.

Виходять надзвичайно м’які та смачні відбивні. Подавати їх найкраще з червоним вином та овочевим салатом. Приємного вам апетиту! Якщо любите страви з м’яса, радимо звернути увагу на рецепт соковитої свинини з яблуками у мультиварці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я