У приготуванні свинячої шиї варто враховувати кілька важливих факторів. Перший полягає в тому, що чим довше маринуватиметься м’ясо, тим м’якше воно вийде. Ідеально, якщо воно лежить у спеціях не менше доби.
Слідкуйте, щоб свинина запікалася правильно. Це має бути середня температура без вентиляції. Так готове м’ясо буде рівномірно приготовленим та збереже свою соковитість.
Складові:
Свинячий ошийок 600 г.
Світле пиво 330 мл.
Оливкова олія 30 мл.
Чорний перець (мелений)за смаком
Тім’ян 2 ч. л.
Паприка 1 ч. л.
Перець чилі 1 тріска
Сіль до смаку
Біле сухе вино 75 мл.
Цибульний порошок2 ст. л.
Лимонний сік2 ст. л.
Приготування:
Свиняче м’ясо потрібно вимити, порізати, обсушити та злегка відбити. Потім відбивні натріть 3 ст. л. оливкової олії.
Додайте в тарілку з м’ясом коричневий цукор, дрібку солі та приправи до смаку. Залийте все пивом і лимонним соком. Перемішайте руками.
Миску із заготівлею накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 3 години. Чим довше відбивні будуть у маринаді, тим смачнішими вони будуть за підсумками.
За півгодини до запікання слід вийняти м’ясо з холодильника і залишити відпочити при кімнатній температурі. За цей час увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 200 градусів.
Відбивні вийміть з маринаду і викладіть у форму для запікання одну біля іншої (не черепицею).
Далі залийте все білим вином та 15 мл оливкової олії. Додайте трохи пекучого перцю та за бажанням улюблених спецій.
Запікайте блюдо в духовці при 170 градусах 1 годину та 10 хвилин (до отримання насиченого золотистого кольору).
Не забудьте прикрасити блюдо зеленню.
Виходять надзвичайно м’які та смачні відбивні. Подавати їх найкраще з червоним вином та овочевим салатом. Приємного вам апетиту! Якщо любите страви з м’яса, радимо звернути увагу на рецепт соковитої свинини з яблуками у мультиварці.