Навіть без багатогодинного маринування та мангалу воно виходить надзвичайно соковитим та ніжним. Як ви вже здогадалися, за цим рецептом м’ясо не смажиться на сковороді. Домогтися такого дивовижного результату може кожен. Розповідаємо, як готується пряна та свинина, що тане в роті, по-грузинськи в духовці.
Кухарі з Грузії, як ніхто інший, знають секрети приготування м’яса. Спеціальна шашличниця також не знадобиться. Ми запікатимемо свинину в духовці. Незважаючи на такий простий спосіб приготування, м’ясо вийде смачніше, ніж шашлик, який подають у найдорожчих ресторанах.
Як готується пряна свинина по-грузинськи в духовці.
Родзинка цієї страви — розкішний маринад, що перетворює навіть не найкращі шматочки свинини на щось дивовижне. Для його приготування вам знадобиться свіжий лимонний сік, якісний мед, свіжа кінза і сметана. Також необхідно використовувати хмелі-сунелі (приправу, яка зустрічається у багатьох грузинських стравах). З таким набором інгредієнтів ви зробите ідеальний маринад, що відрізнятиметься дуже насиченим ароматом.
Складові:
Свинина1 кг. Сметана 3 ст. л. Мед1,5 ст. л. Лімонний сік 2 ст. л. Хмелі-сунелі 1 ч. л. Кінза 0.5 пучка. Перець чорний мелений (за смаком). Соняшникова олія (за смаком). Сматана 3 ст. л.
Приготування:
Нарізаємо свинину великими шматочками. Поміщаємо м’ясо в глибоку миску. Всипаємо сіль, чорний мелений перець та хмелі-сунелі.
Вливаємо до свинини лимонний сік. Додаємо мед. Ретельно все перемішуємо. Гарненько промиваємо кінзу. Обсушуємо її. Дрібно нарізаємо зелень. Всипаємо до м’яса кінзу. Перемішуємо все. Залишаємо м’ясо маринуватися протягом години.
Додаємо до свинини сметану. Ретельно перемішуємо м’ясо, щоб кожен шматочок був покритий маринадом.
Викладаємо свинину у форму для випікання, змащену олією. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готово!
Діставши м’ясо з духової шафи, ви зможете помітити велику кількість ароматної підливи. Присмакуйте будь-який гарнір, щоб отримати максимально смачний результат. Також не забудьте подати таке грузинське м’ясо із салатом зі свіжих овочів або з маринованою цибулею.
Смачного!