Рецепт свинини з яблуками та морквою. Поєднання свинини та яблук вважається класичним. Справді, кисло-солодкі яблука відмінно підкреслюють смак страви. Свинина смакує не лише як шашлик, а взагалі то є сила і смак.

Складники:

свиняча вирізка – 1 кг

несолодке яблучне пюре – половина склянки

яблучний оцет – 4 столові

ложки гірчиця з цільними зернами – 4 столові ложки

яблука (краще кислі) – 3 шт. цибуля – 1 шт.

часник – 3 зубчики морква – 4-5 шт.

топлена або оливкова олія – 4 ст. л

яблучний сік або сидр – 1 склянка

розмарин – 3 гілочки

сіль – 1,5 ч. л

чорний перець – 1 ч. л.

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів. У невеликій мисці змішайте 2 столові ложки яблучного оцту, 2 столові ложки гірчиці та яблучне пюре. Покладіть свинячу вирізку в пакет і залийте її сумішшю яблучного соусу, потім кілька разів переверніть пакет.

Покладіть м’ясо до холодильника маринуватися тривалістю до 8 годин. У великій сковороді з антипригарним покриттям нагрійте на середньому вогні 1 столову ложку топленої чи оливкової олії. Вийміть свинячу вирізку з пакета, струсіть маринад.

Приправте сіллю і перцем та обсмажте вирізку, щоб вона підрум’янилися з усіх боків, по 2-3 хвилини з кожного боку. Зніміть свинячу вирізку зі сковороди і покладіть на тарілку.

Додайте в сковороду ще одну столову ложку топленої або оливкової олії і покладіть крупно нарізану цибулю, роздавлений часник, розмарин і моркву, нарізану діагональними слайсами.

Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте 7-9 хвилин, доки овочі не підрум’яняться.

Додайте очищені від шкірки та серцевини нарізані на 8 частин яблука, потім відсуньте овочеву суміш від стінок каструлі. Поверніть свинячу вирізку на сковороду і поставте її до духовки для запікання.

Запікайте вирізку близько 25-30 хвилин. Вийміть сковороду з духовки. Розкладіть овочі на сервірувальній тарілці, попередньо забравши розмарин, і нещільно прикрийте фольгою, щоб вони залишалися теплими.

Перекладіть свинячу вирізку на обробну дошку і так само нещільно прикрийте фольгою, щоб дати м’ясу “відпочити”. Тим часом поставте сковороду на плиту на середній вогонь і налийте до неї яблучний оцет, що залишився, зішкрібаючи шпателем прилиплі до сковороди рум’яні шматочки.

Додайте яблучний сік/сидр і гірчицю, що залишилася, та варіть соус на повільному вогні, доки він не не зменшиться в об’ємі наполовину, потім додайте 2 столові ложки топленої/оливкової олії, яка залишилися.

Наріжте свинячу вирізку (переконайтеся, що вона “відпочивала” щонайменше 10 хвилин) на скибочки товщиною 1,5-2 см. Викладіть їх на тарілку з овочами, потім полийте соусом.

Подавайте негайно.

Смачного!

blank