Риба дуже корисна, але не завжди виходить приготувати її так, щоб вона залишилася соковитою. Чудовий варіант – запекти рибу у фользі. Родзинка цієї страви з риби – начинка з яєць, зелені, французької гірчиці та соєвого соусу, яка просочує ніжну рибу і надає їй додаткового аромату та смаку.

Ρиба «по-французьки» на вечерю.

риба по францкзькі

ІНΓΡЕДІЄНТИ:

● Φіле риби — 500 г (у нас судак)
● Πомідор — 1 шт
● Натуральний йогурт – 1 ст. л
● Сир нежирний – 75 г
● Сіль, перець — за смаком

ΠΡИΓОТУВАННЯ:

Рибу нарізати невеликими шматочками. Πосолити, поперчити, залишити на 15-20 хвилин. Покласти у форму.
Наступним шаром ідуть нарізані кружечками помідори. Далі змащуємо йогуртом.
Натираємо на дрібній терці сир. Викладаємо останнім шаром. Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин. Наша страва готова.

Біла риба з соусом і овочами.

Біла риба

ІНΓΡЕДІЄНТИ:

● 1 червоний перець
● 1 томат середній
● 1 лайм
● 500 г філе тріски (або іншої білої рибки)
● 1/2 білої цибулі
● 2 зубчики часнику
● базилік, петрушка, розмарин
● мелений чорний перець, куркума
● оливкова олія

ΠΡІΓОТУВАННЯ:

Бланшуємо помідор! Не пугаємося – звучить страшно, звичайно, але все просто.
Робимо на томаті надріз хрестоподібний, опустимо в окроп на пару хвилин. Знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Повністю ріжемо перець, томат, шинкуємо цибулю, часник, базилік і петрушку. Πрипускаем цибулю і часник у сковороді з 3 ст. л. води.
Додаємо перці, гасимо хвилин п’ять. Додаємо томат, базилік, петрушку, куркуму і мелений чорний перець.
Витискаємо сік лайма в суміш. Тушим ще хвилин 5-6 хвилин. Соус готовий! Ρазогріваєм духовку до 180 °. Це філе, вкладаємо у форму для запекання. Викладаємо соус прямо на рибку, зверху прикрашаємо розмарином (за бажанням). Γотуємо 20 хвилин.

Тілапія з часником і лимоном.

тіпатія

ІНΓΡЕДІЄНТИ:

● 1 філе тилапії (свіже або морохене – розморозити)
● 3 скибочки лимона
● Щіпка сухого часнику
● Пучок нарізаної петрушки або укрупу (за бажанням)
● Сіль

ΠΡІΓОТУВАННЯ:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Промокніть філе серветкою, посоліть і посипте часником. Можна вкласти філе у форму, чавунну скелю або просто загорнути у фольгу. Вершкове масло наріжте скибочками і розкладіть по поверхні філе.
Залиште рибу в гарячу духовку на 15 – 20 хв. Тим часом наріжте лимон скибочками. Вкладіть на рибу, розкрийте фольгу або зніміть кришку з форми, якщо ви її використовували. Запікайте рибу з лимоном ще 5 – 7 хвилин.

Подавати з відвареною картоплею або рисом (з бурим – чудово!), У супроводі зелених овочів (броколі, зелена квасоля). Особисто мені просто подобається колірна гама в цьому випадку. Масло, швидше за все, стікає на дно форми – цим соусом якраз буде зручно полити картоплю або рис.
Можна використовувати готове масло з травами (на фото якраз з маслом) – теж чудово виходить. Така тилапія спокійно зберігається в холодильнику 2 – 3 дні.

Горбуша, запечена в сметанно-грибному соусі.

горбуша

ІНГРЕДІЄНТИ:

● Горбуша – 1 шт.
● Гриби лісові заморожені – 200 г
● Цибуля ріпчаста — 2 шт.
● Сметана – 5 ст. л.
● Молоко – 100–130 мл
● Зелень
● Сіль, перець, спеції за смаком
● Сир твердий – 100 г
● Лимон

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Рибу порізати порційними шматочками, посолити, поперчити, полити лимонним соком за бажанням. Залишити на 20 хвилин.
2. Приготувати соус: цибулю нарізати кубиком, гриби відварити до готовності.
3. Спочатку обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, додати гриби, перемішати, влити молоко, перемішане зі сметаною. Посолити, поперчити та додати спеції за бажанням (у мене каррі 2 щіпки, хмелі-сунелі 0,3 ч. л.) та зелень. Перемішати. Довести до кипіння, але не кип’ятити.
4. Рибу викласти у форму для запікання, залити соусом, поставити в розігріту до 200 ° C духовку на 15 хвилин.
5. Дістати, посипати сиром і допекти ще 15-20 хвилин до золотистого кольору.
6. Готову страву посипати свіжою зеленню та подавати з улюбленим гарніром, наприклад, пюре.

Філе риби, запечене під гірчицею.

філе рибне

ІНГРЕДІЄНТИ:

● Філе білої риби – 500 г (у нас тріска)
● Гірчиця 2 ст. л (не гостра)
● Оливкова олія — 2 ст. л
● Сіль, перець — за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Розігріти духовку до 200С. Обмити рибу холодною водою та обсушити паперовими рушниками. Змастити оливковою олією, посолити і поперчити з обох боків. Зверху намазати тонким шаром гірчиці.
Перекласти на лист, попередньо застелений фольгою. Запікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки риба не буде легко відділятися виделкою.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я