Такий неповторний смак м’ясу надає маринад. Саме від маринаду залежить кінцевий результат, а точніше, від ідеального та правильного поєднання його складових.Запечене в духовці м’ясо люблять усі. Господині люблять цю страву, тому що вона легко готується, а гостям подобається ніжний та ароматний смак запеченого м’яса.

Серед великої різноманітності запеченого в духовці м’яса мені найбільше подобається яловичина по-бразильськи. Тому сьогодні я хочу поділитись з вами саме цим рецептом.

Отже, для приготування яловичини по-бразильськи візьміть:

приблизно 700 г нежирної яловичини без кісточки;

1 склянка білого сухого вина (можна брати червоне);

пів склянки білого винного оцту (можна замінити звичайним, але це буде гірше);

пів склянки оливкової олії (якщо ні, можна взяти будь-яку іншу, головне, щоб була без запаху);

5-7 горошин чорного перцю;

1 чайну ложку розмарину;

сіль.

яловичина

У глибокій мисці змішайте вино, оцет та олію. Додайте до маринаду спеції. Тепер потрібно замочити в нього м’ясо щонайменше на дві години, але краще залишити його в маринаді на ніч. Чим більше часу яловичина перебуватиме в маринаді, тим смачнішою та ніжнішою вона приготується.

Після того, як м’ясо постоїть у маринаді, налийте його четверту частину у форму для випічки і поставте в нього яловичину. Зверху накрийте пергаментним папером м’ясо. Запікати м’ясо потрібно пів години за температури 195 градусів.

Перед вилученням перевірте готовність страви за допомогою зубочистки. Якщо м’ясо тверде, продовжуйте його запікати.

Їсти готову страву можна як у гарячому вигляді, так і охолоджене.

яловичина та вино

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я