М’ясні “Пальчики” з грибами у вершках – страва для святкового столу. М’ясо в ньому дуже смачне, ніжне та ароматне. Готуємо до будь-якої урочистості!
Складові:
свиняче філе – 700 грамів
гриби – 500 грамів, печериці, можна і сухі гриби використати, тільки попередньо їх треба замочити
цибуля – 2 головки
яйця – 2 штуки варених або одне сире
сир твердий – 150 грамів
вершки -1 склянка, можна сметану
вода – 150 мл.
олія рослинна – 40 грамів
сіль, перець чорний мелений – за смаком, за бажанням можна додати 2-3 зубчики часнику
М’ясо нарізати упоперек волокон на шматочки в сантиметр завтовшки. Відбити молоточком по обидва боки, щоб воно стало зовсім тонким, при цьому накривати харчовою плівкою.
Посолити і присипати чорним перцем кожен шматочок м’яса з обох боків.
Далі приготувати начинку. Цибулю нарізати однаковими часточками, а гриби дрібними шматочками.
На розігрітій олії підсмажити цибулю, потім додати гриби і обсмажувати до випарювання рідини хвилин 10-15. Яйця можна зварити, подрібнити і додати начинку, можна додати одне сире, надалі воно запечеться в духовці. Сир та часник натерти на тертці, посолити та змішати з іншими інгредієнтами начинки.
На кожен шматочок підготовленого м’яса викласти дві столові ложки начинки, загорнути в рулет. Якщо ви добре відбили, то не треба закріплювати, якщо боїтеся, що рулет розкрутиться, то закріпіть нитками або зубочистками.
Далі обсмажити “пальчики” в розжареній олії з усіх боків до рум’яного кольору, викладати в сковорідку швом донизу. Смажити на помірному вогні.
Підібрати форму для запікання в духовці так, щоб пальчики закрили все дно форми. Влити воду, верх полити вершками.
Запікати в розігрітій до t 180 * С. духовці протягом 30 хвилин. Через 7 хвилин можна всі “пальчики” перевернути.
Готові м’ясні “пальчики” з грибами у вершках подавати гарячими як самостійну страву або з гарніром.
Смачного!