Привіт друзі! Якщо у вашої піци з’їдають тільки середину, а борти жорсткі та їх залишають, то читайте до кінця.

Навчився у піцайоло готувати піцу, яку з'їдають. Вся справа в тесті (м'яка та повітряна)

Раніше я купував готове дріжджове тісто, а тепер роблю сам, краще за покупне. З таким тестом, вашу піцу з’їдатимуть до крихти. Всі грамування та інгредієнти наприкінці статті.

Візьміть 500 грамів борошна та пакетик розпушувача та просійте через сито, це обов’язково.

Навчився у піцайоло готувати піцу, яку з'ї. Вся справа в тесті (м'яка та повітряна)

У просіяне борошно додайте чайну ложку солі, пачку сухих дріжджів і дві столові ложки цукрового піску. Добре перемішайте, поки все в сухому вигляді. Так дріжджі дуже добре розподіляться по всьому обсягу борошна.

Влийте в муку|борошно| 800 грамів молока, повільно помішуючи і приберіть в тепле місце. Поки тісто піднімається і набухає, займемося приготуванням супер смачного соусу, без якого піца не буде піцею.

Обсмажте на сковороді одну дрібнопорізану цибулину та чотири зубчики часнику до напівпрозорості.

Навчився у піцайоло готувати піцу, яку з'ї. Вся справа в тесті (м'яка та повітряна)

Влийте в цибулю 100 г кетчупу або томатної пасти. Якщо використовуєте кетчуп, то не соліть соус. Додайте один лавровий лист, щіпку базиліка та щіпку чорного меленого перцю і тушкуйте 20 хвилин на слабкому вогні. На цьому етапі ви відчуєте чудовий цибульно-томатно-базиликовий запах, цей соус просочить тісто і надасть піці ніжного та чудового смаку.

Займемося начинкою. Якомога тонше наріжте сирокопчену ковбасу. З неї ми робитимемо “луску дракона”. Ковбаси потрібно приблизно 150 грамів. Натріть 100 грам твердого сиру, я використав “Пошехонський”.

Для другого варіанта начинки піци наріжте тонкими кільцями маринований огірок. Також якомога тонше наріжте сирокопчений бекон. Твердий сир я використав також “Пошехонський”. Для гостроти я додав кільця маринованого перцю халапеньо, а як соус використовуйте сирний та барбекю.

Начинка підготовлена, настав час замісити наше тісто, яке вже збільшилося в обсязі та з’явилася пухирчаста структура. Змастіть руки соняшниковою олією і починайте замішувати тісто, додаючи|добавляти| муку|борошно|, якщо потрібно.

Навчився у піцайоло готувати піцу, яку з'їдають. Вся справа в тесті (м'яка та повітряна)

Розкачайте тісто в млинець, але я волію розминати руками, поясню чому. При розкочуванні качалкою з тіста вийде багато вуглекислого газу, отриманого від дріжджів, і тісто буде не таким пишним.

Нанесіть соус, викладіть начинку, ковбасу та сир кладіть останніми. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 7 хвилин.

Друзі, сподіваюся вам сподобався рецепт, підпишіться, я буду дуже радий!

Продукти та вага:

Тісто

  • Борошно 500 гр.
  • Молоко 700 гр.
  • Дріжжі 1 пак.
  • Розпушувач 1 ч.л.
  • < li>Цукор 2 ст. л.
  • Сіль 1\2 ст. л.

Начинка

  • Огірок маринований 2 шт.
  • Перець Халапеньо за смаком
  • Сирокопчена ковбаса 150 гр.
  • Сирокопчений бекон 70 гр.
  • Сир “Пошехонський” 150 гр.< /li>

Соус

  • Кетчуп або томатна паста 100 гр.
  • Цибуля ріпка 1 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Базилік, сіль, перець до смаку

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я