Неймовірно смачне, малосольне, з достатньою кількістю спецій, в’ялене м’ясо – делікатес, який легко приготувати вдома всього за 4 дні. Вся сім’я точно буде в захваті від результату і попросить приготувати потрійну порцію!

В’ялені курячі грудки (філе)

2-2,5 кг курячого філе
4-5 ст. кладе великої солі з горою
1 ст.л чорного меленого перцю
1 ст. червоного молотого перцю

Сіль і перець добре змішуєте в мисці і обвалюєте в цій суміші філе.
Складаєте в каструльку, накриваєте харчовою плівкою, придавлюєте тарілкою і ставите в холодильник на 12 годин.

Через 12 годин дістаєте філе і ретельно промиваєте його під ладом холодної води, змиваючи сіль і перець. Даєте стекти воді (можна промити рушником).
Потім посипаєте філе рубаним (або через часнодавку) часником, лаврушею, куркумою, паприкою, кориандром (хто хто любить), загортаєте це все в рушники (чисті жолоби) і відправляєте в холодильні ще на 12 годин.

СІЛЬ НЕ ДОДАВАТИ, ТІЛЬКИ СПЕЦІЇ!

Через 12 годин м’ясо готове до вживання. У загальній складності за добу, виходить чортівськи вусний, натуральний, дієтичний продукт. Якщо філе зберігати в холодильнику в тому, у що була загорнута, то вона буде ніжною і м’якою, таю гарну ласку на бутербродії з батона з малим, порізавши на тоненькі пластиночки або дрібні кубики. Якщо ж м’ясо подобається більш сухе і жорстке, то можна повісити сушити над плитою.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я