Без зайвого пафосу: скумбрія, приготовлена ​​за цим рецептом, просто смачна. Особливо вона сподобається тим, хто має слабкість до скумбрії гарячого копчення. Рецепт з лишком компенсує відсутність домашньої коптильні.

Скумбрія за цим рецептом за текстурою виходить як гаряче копчення
Копчена паприка чудово підходить до скумбрії і створює ефект копченості.

Скумбрія в духовці:

Для 2-х попередньо розморожених скумбрії вам знадобиться

2 ч.л. дрібної солі
3-4 ст.л. олії без запаху
2 ч.л. копченої паприки

1. У скумбрії видалити голову, потрухи, чорну плівку (хребцеву мембрану). Промити рибу під проточною водою та злегка обсушити.

2. Натерти зовні та всередині скумбрію спочатку дрібною сіллю, даємо 3-5 хвилин постояти. Потім рухами, що поплескують, розподіляємо по рибі масло.

3. Загортаємо у харчову плівку або щільно в пакет. Забираємо на 4-6 годин у холодильник.

4. Дістаємо, розсіл виливаємо, рибу промокуємо серветкою.

5. Натираємо скумбрію копченою паприкою і знову в плівку або пакет.

6. Забираємо ще на 2-3 години в холодильник.

7. Дістаємо і загортаємо пергамент для випічки таким чином, щоб сік не витікав. Запікаємо в добре розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин. Якщо риба дуже велика, то збільшуємо час на 5-10 хвилин.

8. Дістаємо рибу з духовки і не розвертаючи, даємо охолонути при кімнатній температурі.

Остиглу – можна їсти відразу, а можна залишити в холодильнику для стабілізації смаку.

Особливо смачна ця скумбрія наступного дня, але не завжди можна встояти)
Що потрібно, щоб приготувати смачну скумбрію?

Рибі треба дати просолитися, перш ніж додавати спеції. І риба та м’ясо краще вбирають приправи після попереднього засолювання. Волокна розм’якшуються і стають більш сприйнятливими до спецій.

Щоб зберегти соковитість скумбрії при засолюванні, разом із сіллю треба додати трохи рослинної олії. Вона утримає вологу у волокнах і не дасть солі висушити м’ясо.

У запеченої скумбрії чудово знімається шкіра: можна оформити гарну ресторанну подачу. Для нарізки в цьому випадку краще використовувати гострий ніж риба дуже ніжна.

Скумбрія вийде ніжною, якщо її не перетримати у духовці. Практично будь-яка риба готується у духовці досить швидко. Скумбрія – не виняток. Для невеликої скумбрії цілком достатньо 20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Після того, як ми дістаємо рибу з духовки, вона продовжує готуватися і, таким чином, поступово «доходить».

Після духовки скумбрії треба відпочити. Риба повинна трохи насититися своїми соками: її смак стабілізується, а м’ясо придбає ту саму текстуру, якої ми домагалися, як у скумбрії гарячого копчення.

blank