Запечена свинина у спеціях – дуже новорічна страва. Спочатку ми ласуємо свинячими ніжками, а м’ясо, що залишилося, можна обсмажити і приготувати з ним салат. Якщо ви не в захваті від чилі, використовуйте свою улюблену глазур для стегенця.

blank

Харчова цінність на порцію – 933 ккал: 68,6 г жирів (22,8 г насичених), 59,1 г білків, 5,7 г вуглеводів, 4 г цукрів.

Складові на 6-8 порцій

  • 4 свинячі ніжки, дсь по 500 г кожна;
  • оливкова олива;
  • 1-2 мандарина (+1 мандарин для прикрашення готової страви);

Для пряного маринаду

  • 5 зубчіков часнику;
  • 3-5 пекучіх перчіка чілі;
  • 4 цибулини;
  • 1 ст. л. дрібного цукру або цукрової пудри;
  • 12 гілочок тим’яну;
  • 3 лаврових листа;
  • по 2 ст. л. меленого духмьяногоперцю, мускатного горіха, меленої гвоздики та морської солі;
  • 125 мл солодового оцту;

Приготування

Мандарин розрізати навпіл, часник дрібно посікти, цибулю дрібно нарізати. Видалити насіння з перчика чилі, стручки дрібно порубати.

Розігрійте духовку до 180 °С. Для маринаду подрібніть усі інгредієнти у блендері чи кухонному комбайні в однорідну масу. Натріть масою, що вийшла, свинячі ніжки, збризкайте оливковою олією і покладете на деко.
Додати половинки мандаринів і накрити фольгою. Запікайте 3,5 години,поки м’ясо стане м’яким і легко відокремлюватися від кісток.

Готове м’ясо полийте соком печених мандаринів, розділіть на волокна вилкою, видаліть кістки та жир. Можна подавати до столу, оформивши кружальцями мандаринів.

Смачного!

blank

blank

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я