Запечена свинина у спеціях – дуже новорічна страва. Спочатку ми ласуємо свинячими ніжками, а м’ясо, що залишилося, можна обсмажити і приготувати з ним салат. Якщо ви не в захваті від чилі, використовуйте свою улюблену глазур для стегенця.
Харчова цінність на порцію – 933 ккал: 68,6 г жирів (22,8 г насичених), 59,1 г білків, 5,7 г вуглеводів, 4 г цукрів.
Складові на 6-8 порцій
- 4 свинячі ніжки, дсь по 500 г кожна;
- оливкова олива;
- 1-2 мандарина (+1 мандарин для прикрашення готової страви);
Для пряного маринаду
- 5 зубчіков часнику;
- 3-5 пекучіх перчіка чілі;
- 4 цибулини;
- 1 ст. л. дрібного цукру або цукрової пудри;
- 12 гілочок тим’яну;
- 3 лаврових листа;
- по 2 ст. л. меленого духмьяногоперцю, мускатного горіха, меленої гвоздики та морської солі;
- 125 мл солодового оцту;
Приготування
Мандарин розрізати навпіл, часник дрібно посікти, цибулю дрібно нарізати. Видалити насіння з перчика чилі, стручки дрібно порубати.
Розігрійте духовку до 180 °С. Для маринаду подрібніть усі інгредієнти у блендері чи кухонному комбайні в однорідну масу. Натріть масою, що вийшла, свинячі ніжки, збризкайте оливковою олією і покладете на деко.
Додати половинки мандаринів і накрити фольгою. Запікайте 3,5 години,поки м’ясо стане м’яким і легко відокремлюватися від кісток.
Готове м’ясо полийте соком печених мандаринів, розділіть на волокна вилкою, видаліть кістки та жир. Можна подавати до столу, оформивши кружальцями мандаринів.
Смачного!