Справжній рецепт торту “Київський” який так полюбляють усі істинні поціновувачі прекрасного готується по особливому рецепту і тільки по так, як наведено тут. Для цього торту головне рецептура і технологія приготування, а нее оздоблення та прикраси.

КИЇВСЬКИЙ ТОРТ ЗА ГОСТОМ.

Інгредієнти на торт діаметром 21 см:

Для коржів:

220 г зістарених білків (залишити на ніч за кімнатної температури)
55 г цукру
1 ч. л. ванільного цукру
50 г борошна
200 г цукру
180 г смаженого фундуку (або суміші фундуку та кешью)

Для крему:

2 жовтки
40 мл води кімнатної температури
240 г молока, що згущує|згущає|
400 г вершкового масла кімнатної температури
50 г какао-порошку
1 ч. л. ванільної есенції

Готуємо коржі. Для їхнього випікання потрібно відразу 2 форми. Вони можуть бути різного розміру і  21 і 24 см. Більший корж ми просто обріжемо під менший розмір, а обрізки пустимо на обсипку боків готового торта.

Смажені горіхи рубаємо не дуже дрібно. Змішуємо з борошном та 200 г цукру.
Білки збиваємо до м’якої піни, потім, не припиняючи збивати, поступово вводимо 55 г цукру. Збиваємо до твердих піків.

Акуратно вмішуємо горіхову суміш.

Кладемо тісто у форми, дно яких застелено пергаментом.
Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку та печемо до готовності, близько 90 хвилин.

Готові коржі виймаємо та залишаємо на добу або як мінімум на ніч прямо у формах за кімнатної температури. Це потрібно для того, щоби дійшли до необхідної кондиції.
Перед збиранням торта готуємо крем “шарлотт”:

Жовток з’єднуємо з водою та розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ванільну есенцію. Перемішуємо віночком та ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, до загусання – якщо опустити в масу дерев’яну ложку, вийняти і провести по опуклій стороні ложки пальцем, доріжка від пальця має залишатися чіткою деякий час. При цьому слідкуйте, щоб крем не перегрівся, інакше жовток згорнеться і піде пластівцями.

Повністю остудити, накривши поверхню сиропу плівкою, щоб на ньому не утворилася скоринка.

Вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібного стану. Поступово, не припиняючи збивати, вводимо по одній ложці сироп, добре збиваючи після кожного додавання.

Відокремлюємо половину крему. У залишок додаємо какао і ще раз збиваємо до однорідного стану.
Перед збиранням підрізаємо коржі під один розмір. Крихту подрібнюємо.
Промазуємо коржі білим кремом. Верх та боки обмазуємо шоколадним кремом. Залишками крему прикрашаємо верх торта. Боки обсипаємо крихтою.
Даємо торту постояти в холодильнику ніч, потім нарізаємо та подаємо.

Приємного чаювання!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я