додому Їжа та страви Оселедець справжній, витончений смак.

Оселедець справжній, витончений смак.

0
оселедець справжній

Той самий «Оселедець пряного посолу», про який з ностальгією згадує старше покоління. Секретні компоненти.

Складові:

– оселедець свіжий – 2 шт.
– вода – 1 л
– сіль – 90 г
– цукор – 20 г
– гвоздика – 0,75 г (2 шт.)
– коріандр сухий – 1 г (0,5 ч.л.)
– лавровий лист – 0,15 г (2 шт.)
– мускатний горіх – 0,2 г (1-2 щіпки)
– перець чорний горошком – 0,6 г (15-20 шт.)
– кориця мелена – 0,6 г (0,5 ч.л.)
– м’ята суха – 0,15 г (0,5 ч.л.)
– запашний перець – 1,9 г (10 шт.)
– перець чилі сухий – 0,25 г (0,5 ч.л.)

Спосіб приготування:

1. Підготуємо для засолювання риби пряну ароматичну суміш на основі прянощів та спецій, зазначених у списку необхідних продуктів. Відміряємо порцію солі,
відбираємо від неї рівно половину (45 г) і кладемо її у ступку. До солі відправляємо весь цукор і всі прянощі, які необхідно розтерти з сіллю та цукром для того, щоб вони почали активніше віддавати свої аромаолії в розсіл.

2. Другу половину порції солі розчиняємо у питній воді.

3. Приймаємося за обробку оселедця. Рибу необхідно дуже ретельно промити від піску та слизу, потім розрізати черевце від хвоста до голови, видалити нутрощі (залишаючи ікру або молоки). Якщо залишаєте голову – підніміть зяброві кришки та відокремте зябра. Ще раз ретельно промийте від згустків та чорних плівок внутрішню поверхню черевної порожнини та ті місця, де були віддалені зябра.

4. Для посолу візьміть щільний пакет і помістіть оселедця в середину. Пакет із оселедцем, у свою чергу, покладіть у широкий судок або відповідну прямокутну форму. Пересипте оселедець підготовленою ароматичною пряною сумішшю із сіллю та цукром.

5. Заливаємо рибу розсолом.

6. Тепер пакет можна зав’язати (простежте, щоб оселедець був занурений у розсіл якомога глибше і не плавав на поверхні), відправити в холодильник на 3 доби. Під час засолювання періодично переміщуйте та струшуйте оселедець у пакеті, щоб прянощі розподілялися в розсолі рівномірно.

7. Через 3 дні пряний оселедець буде готовий.

8. Можна нарізати порційно або на філе, використовувати для приготування будь-яких страв із солоного оселедця, салатів чи бутербродів.

Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ скасувати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version