додому Їжа та страви Реберця під чорносливом.

Реберця під чорносливом.

0

Свинячі реберця в томатному соусі з чорносливом. Дуже смачний рецепт, ніколи не скажеш, що за соус. Так можна готувати будь-яке м’ясо.

Інгредієнти для приготування реберець:

Ребра свинячі 2 кг;
Томатний сік 1 літр;
Чорнослив 250 гр;
Мед 150 г;
Цибуля 1 шт;
Лавровий лист;
Мелений перець.

Рецепт приготування реберець:

Беремо найбільшу сковорідку та розігріваємо її з олією. І обсмажуємо свинячі реберця до золотої скоринки на гарному вогні. Готові реберця перекладаємо в сковорідку вок або глибоку каструлю.

На сковороді, на якій обсмажували реберця, обсмажуємо нарізані кубиками цибулю, як тільки трохи позолотиться і вимикаємо і додаємо до реберця.

Чорнослив помили та злили воду і тепер нарізаємо його довгими смужками і теж додаємо чорнослив та спеції. Все перемішуємо.

У томатний сік додаємо трохи солі та мед і все перемішуємо, потім додаємо в реберця. Тепер цю всю смакоту накриваємо кришкою і гасимо приблизно годину. До готовності м’яса. За 10 хвилин до готовності слід посолити.

Іще один ідеальний маринад для свинячих ребер з медом та кетчупом, гарантуємо приємний смак і витонченність смаку.

НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:

свинячі ребра – близько 1 кг.
мед – 4 ст. л.
кетчуп – 60 г.
соус барбекю – 40 – 50 г.
вода – 100 мл.
бульйон – 1 кубик (змішаний)
чебрець – 1 ст.л.
розмарин – 1 ст.л.
апельсини – 1/2 плода
чорний перець – за смаком
сіль за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Натерти свинячі ребра спеціями – чорним перцем, розмарином та чебрецем. Можна нарізати окремими реберцями або залишити повністю стрічку.

Розігріти воду на плиті і, не чекаючи точки кипіння, розчинити в ній мед та кубик бульйону. Перемішати та зняти з вогню.

Змішати кетчуп із соусом барбекю. Відцідити апельсиновий сік. Залити ребра гарячою медовою сумішшю, потім змастити томатною пастою (можна додати ще трохи соусу). Зачекати, коли повністю охолоне та поставити в холодильник на добу.

Перед приготуванням ребер дістати їх із холодильника, залишити за кімнатної температури на 20—30 хвилин. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 1 годину,
лист обгорнути фольгою, потім зменшити до 180 градусів і запікати ще близько години, доливаючи воду або свіжий апельсиновий сік, якщо необхідно. Наприкінці можна зняти фольгу, щоб підрум’янилося.

І все готове, можна подавати на стіл.

реберця свинячі

 

Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ скасувати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version