додому Їжа та страви Домашній посол і хитрощі.

Домашній посол і хитрощі.

0

Справжній посол це смак і сила. Рецепти домашнього посолу скумбрій, оселедця, кільки та мойви!

Солона скумбрія за рецептом «Старого моряка».

Інгредієнти та приготування:

Як тільки риба трохи підтанула, помила її, відрізала голову, хвіст, плавці, зняла шкірку, ретельно випатрала, обробила на 2 філе вздовж хребта, видаливши хребет і всі кісточки. Посипавши сіллю (приблизно 1 ст. л.), поклала в каструльку. У рибках попалася ікра та її туди ж! Каструльку – у холодильник. до ранку.

Вранці (минув годин 12) злегка промила рибу під проточною водою і виклала на паперові серветки, щоб підсохла. Тим часом дрібно порубала часник (1 м. зубчик на 1 філейку), порізала кріп.

Внутрішню частину половинок-філій поперчила свіжомеленим чорним перцем, посипала часником, кропом, розклала шматочки лаврового листа. Можна зупинитися на цьому, але можна надати додаткових смакових відтінків злегка змастити рибу гострою гірчицею, майонезом, вершковим маслом. Ікру розім’яла вилкою і теж поступово виклала на філе.

Далі дві половинки філе щільно притискаємо один до одного і загортаємо в пакет кожну “парочку” окремо. Забираємо в морозилку до вечора. Увечері виймаємо рибку з морозилки. Малосольна скумбрія готова! Ріжеться легко, щільно. Зберігається у морозилці. Але не довго, тому що з’їдається швидко.

Скумбрія, маринована в домашніх умовах.

Ви не уявляєте, яка смакота вийшла! Знадобиться 2 рибки.
Відрізати голову і випатрати … (це я сина попросила зробити, сама не змогла, рука не піднімалася. Я з кухні втекла навіть, щоб не дивитися …). Помити добре-добре.
Порізати на шматочки, завтовшки 1,5 див. Велику склянку (у мене десь 300 мл) води вилити в миску, покласти 2 ложки солі. Добре розмішати до розчинення солі.

Укласти туди наші шматочки рибки, можна покласти пару лаврових листочків.
Накрити тарілочкою і зверху поставити якийсь вантаж. Залишимо рибку просолитис на ніч. Уранці злити всю рідину знову покласти рибку в ту ж миску. Потім, у цю ж миску кладемо:
• Оцет (якщо 9%-ний, то 3 ст.л., якщо 5%-ний,то 4-5 ст.л.);
• чорний перчик, гостру паприку – за смаком;
• цибуля ріпчаста, порізана півкільцями – 1 велика цибулина;
• 2 зубчики часнику (видавити через чеснодавилку);
• розт. олія – ​​1 склянка. Добре все перемішуємо.

Знову накриваємо тією ж тарілочкою (вся рибка має бути в маринаді), придавимо і поставимо зверху вантаж. Потім у холодильник до вечора, щоб добре промаринували. Можна періодично перемішувати її. А ввечері вже можна їсти!

Як засолити скумбрію – рецепти приготування!

У такому маринаді скумбрія виходить смачнішою за червону рибу!
Ніжна маринована скумбрія просто розтане у вас у роті. Чудову солону скумбрію можна приготувати і вдома. Існує багато рецептів приготування, деякі з яких ми розглянемо.

Рецепт №1
Інгредієнти:
• Скумбрія – 1 кілограм.
Для приготування маринаду на 1 літр води:
• Сіль – 5 супових ложок;
• Цукор-пісок – 3 супові ложки;
• Гірчиця суха – 1 супова ложка;
• Лавровий лист – 6 штук;
• Гвоздика – 2 штуки;
• Олія — 2 супові ложки.
Приготування:
Рибу необхідно очистити, видалити нутрощі та голову, відрізати хвіст та плавники.
В окремій каструлі із запропонованих інгредієнтів зварити маринад, який обов’язково остудити. Після того, як маринад охолоне покласти в нього рибу,
зверху скумбрії покласти тарілку і гніт і на холод, через два чи три дні риба буде готова. Періодично рибу можна перевертати.

Рецепт №2
Інгредієнти:
• Скумбрія – 3 штуки. Для маринаду на 1 літр води: • Заварка чайна – 4 супові ложки;
• Сіль – 4 супові ложки; • Цукор-пісок – 2 супові ложки; • Рідкий дим – 4 супові ложки.
Приготування:
Спочатку заморожену скумбрію розморозити, після цього відрізати хвіст, голову, почистити від нутрощів, добре промити і покласти в банку дволітрову, хвостики повинні бути вгорі.
Окремо приготувати маринад. Для цього у воду всипати заварку, цукор-пісок, сіль і довести до кипіння. Після чого необхідно процідити, дати охолонути і потім додати до маринаду рідкий дим. Цим маринадом залити рибу, закрити поліетиленовою кришкою та прибрати на холод приблизно на три дні. Періодично банку зі скумбрією треба збовтувати. Після часу рибу можна вживати, порізавши на шматочки.

посол скумбрії

Рецепт №3
Інгредієнти:
• Скумбрія – 500 грамів;
• Сіль – 3 супові ложки;
• Цукор – 3 супові ложки;
• Перець чорний.
Приготування:
Рибу свіжоморожену розморозити, потім почистити, видаливши голову, хвіст і нутрощі. Після цього добре її промити та порізати на порційні шматочки. Потім кожен шматок рибки треба посолити, поперчити і поцукрити, скласти в банку або якусь іншу ємність для соління риби. Між кожним рядом риби також просолювати, посипати цукром-піском і перчити. Поставити скумбрію треба на холод і приблизно за добу — дві риби будуть готові.

Рецепт №4
Інгредієнти:
• Скумбрія – 3 кілограми.
Маринад:
• Вода – 1 літр;
• Цукор-пісок – 3 супові ложки;
• Сіль – 6 супових ложок;
• Лавровий лист – 3 штуки;
• Чорний перець горошком – 9;
• Запашний перець – 3 горошини;
• Коріандр – півчайної ложки.
Приготування:
Необхідно скумбрію розморозити і почистити, тобто звільнитися від нутрощів, видалити голову, плавці та хвіст. Після цього рибу добре промити і скласти в каструлю валетом.
Окремо підготувати маринад із запропонованих інгредієнтів.
Дати йому охолонути і залити зверху скумбрію, якщо води не вистачатиме, то можна додати кип’яченої солоної та охолодженої води. Зверху на риби покласти тарілку та вантаж. Поставити на 5 днів у холодне місце.

Як готувати скумбрію домашнього посолу?

Любителям смачної солоної скумбрії присвячений цей рецепт. Він простий, засолити по ньому скумбрію зможе навіть затятий холостяк, який не має особливих навичок кулінара.
Інгредієнти:
• Скумбрія;
• чай;
• сіль;
• цукор.
Приготування:
Отже, беремо дві великі заморожені скумбрії, розморожуємо під проточною водою, миємо, голову відрізаємо, нутрощі так само видаляємо прямо у відро для сміття.
Промиваємо рибку зовні та всередині, паперовими рушниками вологу видаляємо і приступаємо до варіння розсолу.
Як варити розсіл, він же маринад: чотири столові ложки чаю потрібно залити літром окропу. Виходить такий собі міцний чай, у якому плаватиме наша розморожена скумбрія.
У чай (остиглий) чотири ложки столових солі і стільки ж цукру додаємо, розмішуємо. У цей солено-солодкий чайний розсіл скумбрію поміщаємо і зберігаємо в холодильнику чотири дні. Потім виймаємо з маринаду, підвішуємо на кухні над умивальником на ніч, вранці знімаємо та ховаємо в холодильник, загорнувши рибку попередньо в пакет паперовий.
Рибка готова! Нарізаємо та пробуємо.

Оселедець незрівнянний спосіб засолювання!

За цим рецептом ми солили оселедець вже багато – багато разів і завжди результат нас радував!! Беремо 1 кг. свіжомороженого оселедця гарної якості. Випатрати, зняти шкіру і нарізати шматочками. Скласти рибку в емальовану каструльку.
Інгредієнти:
Заздалегідь приготувати заливку:
• 3 цибулини нарізати кільцями;
• 10-12 ст. води;
• 1 ч. л. цукру;
• 1-2 ст. солі (без гірки);
• 0,5 год. чорного меленого перцю;
• 1 дес. л.
оцту (есенції);
• 2 ст. л. кетчупу;
• 1/2 ст. рослинного масла.
Приготування:
Все закип’ятити разом із цибулею, остудити та залити рибку. Прибрати у холодильник. Через добу смачний оселедець буде готовий!

Смачний і швидкий оселедець у маринаді!

Інгредієнти:●оселедець – 2 шт.,
●цибуля – 1-2 великого розміру,
оцет яблучний – 5 ст.л.,
●сіль – 2 ч.л.,
●цукор – 0,5 ч.л.,
●вода – 1 склянка,
●перець горошком – 10 шт.,
●щіпка зерен коріандру.
Приготування:
Спочатку готуємо маринад – додаємо у воду цукор, сіль, яблучний оцет і трохи нагріваємо (не кип’ятимо) до розчинення в ньому інгредієнтів. Поки маринад остигає, чистимо оселедець і ріжемо на шматочки, також ріжемо кільцями цибулю. Беремо банку і укладаємо в неї оселедець, додаючи впереміж у міру укладання цибуля, перець горошком і коріандр. Заливаємо це вже остиглим маринадом, накриваємо кришкою і ставимо на добу кудись подалі. Через добу смачний маринований оселедець буде готовий.

Оселедець ніжного посолу!

Інгредієнти:
5 штук оселедця свіжо-мороженого
Розсіл:
На 1 літр води беремо
5 столових ложок (без гірки) солі
3 столові ложки (без гірки) цукру
12-15 зерен чорного перцю горошком
1 чайна ложка сухої гірчиці насінням (можна 1 чайну ложку сухої гірчиці) – гірчиця дає твердість, точніше пружність оселедця, вона не буде м’яка, як іноді нам трапляється в магазині.
6 лаврових листочків, 2 столові ложки рослинної олії.
П’ять штук оселедця влізли в 3-літрову банку, не страшно, що хвости поки стирчать, ми їх придавимо. Знадобилося 2 літри води, отже робимо подвійний розрахунок.
Налити воду в каструлю, закип’ятити разом із сіллю та цукром. Дати охолонути.
У каструлю кладемо всі спеції і заливаємо охолодженим розсолом. Притискаємо хвости під воду і закриваємо кришкою. Ставимо у прохолодне місце.
Якщо додати гвоздику, буде оселедець пряного посолу.

Кілька пряного сухого посолу!

Інгредієнти:
• Кілька (свіжа) – 1 кг.;
• Коріандр (зерна) – 0,25 ч.л.;
• Сіль (з маленькою гіркою; неглибока ложка) – 3 ст.л.;
• Чорний перець (горошок) – 1 ч.л.;
• Перець запашний (горошок) – 4-5 шт.;
• Лавровий лист – 3-4 шт.;
• Імбир (мелений; щіпка);
• Гвоздика (бутони) – 4-5 шт.
Приготування:
Кільку ретельно промити під проточною водою. Приготувати засолювальну суміш:
У ступці потовкти прянощі, але не дуже дрібно, потім змішати з сіллю. Пам’ятайте, що йодована або дрібна сіль не використовується для засолювання риби. Посипати кільку засолювальною сумішшю, перемішати. Краще це робити в широкому посуді, наприклад, емальованій мисці.
Банки та інший вузький посуд не використовуйте, в ньому кілька просолюється нерівномірно і швидко псується. Накрийте рибу тарілкою та поставте зверху невеликий вантаж.
Заберіть у прохолодне місце.
Через 12 годин смачна рибка буде готова!

Мойва слабосолона!

Інгредієнти для розсолу (на 1 літр води):
• 3 ст. солі;
• 2 ст. цукру;
• 5 лавушки;
• по 1 год. запашного перцю горошком, гвоздики та коріандру.
Приготування:
Мойву промити і скласти у банку.
Розсіл довести до кипіння і 10 хвилин|мінути| прокип’ятити.
Потім остудити та залити рибку в банках.
Можна додати 1 год. оцтової есенції на 1-л банку з рибою. Тоді посол буде пряним.
Але можна й не додавати. Краще пару ст. олії. І на добу у холодильник.

Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ скасувати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version