додому Їжа та страви Мафіни з яблуком і корицею.

Мафіни з яблуком і корицею.

0
мафіни з яблуком і корицею

М’які, ніжні та ароматні мафіни з яблуками та корицею, посипані цукровою пудрою – один із найпростіших десертів, які можна приготувати за кілька хвилин із простих та доступних інгредієнтів. Поєднання соковитих яблук та кориці дає дуже приємні смакові відчуття. Ідеально підходять для кави чи чаю.

Складові:

1 ст. кефіру (або сметани, йогурту), 2.5 ст. борошна, 3 яйця, 1 ст. цукру, 100 гр рослинної олії, 3 ч. л. розпушувача, 3-4 яблука (залежно від розміру),дрібка солі
цукрова пудра та кориця.

Приготування:

1. Віночком або міксером збити яйця із цукром до утворення пишної піни. У збиту масу додати олію з кефіром, щіпку солі і перемішати.

2. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти через сито у суміш. Швидко перемішати тісто. Воно має вийти як на оладки.

3.Тісто розлити у формочки. У звичайні металеві спочатку потрібно вставити спеціальні паперові вкладки для кексів.

4. Яблука вимити. Зняти шкірку та вичистити серцевину. Нарізати шматочками.
Акуратно викласти поверх тіста, трохи притиснувши в тісто і посипати корицею.

5. Запікати близько півгодини за температури 180 градусів. Перевірити готовність можна, проткнувши всередині шпажкою або дерев’яною зубочисткою. На них не повинно бути залишків тесту.

6. Маффіни вийняти з форм і залишити трохи охолонути.

Посипати готові мафіни цукровою пудрою.

Порада. Любителі кориці можуть додати в тісто.

За цим рецептом можна спекти кексики з іншими сезонними фруктами, наприклад, зливами, абрикосами чи персиками. Замість кориці взяти мелений кардамон, ваніль та навіть імбир.

Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ скасувати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version