додому Їжа та страви Хитрість хека. Мойва, лосось, сьомга.

Хитрість хека. Мойва, лосось, сьомга.

0

Простий спосіб покращити смакові якості не дуже дорогої риби. Хитрість у маринаді — мінтай, хек і путасу вийдуть смачніші за сьомгу.Є кілька способів приготувати суху морську рибу набагато смачніше.  Є варіанти, завдяки яким риба виходить смачнішою та соковитішою.

хек в клярі

Перший спосіб – гірчиця.

Гірчиця – справжня чарівниця, завдяки якій рибка вийде ніжна та соковита. Достатньо змішати гірчицю з майонезом, обмазати рибу або шматочки риби отриманою сумішшю і смак риби зміниться кардинально, причому на краще.

Другий спосіб – паніровка.

Чому риба виходить суха? Тому що м’ясо у неї нежирне, а значить завдання кулінара – це запечатати всі природні соки такої риби всередині.

А допоможе в цьому панірування. Однак, панірувати слід не у звичайному пшеничному борошні, а в манці або кукурудзяному борошні. Мій вибір – борошно кукурудзяне. У такому паніруванні навіть дешева путасу вийде, ані трохи не гірше, ніж дорожча мойва.

Третій спосіб – фінський сухий маринад.

Де, як не у Фінляндії вміють смачно приготувати морську рибу, а тому хочу поділитися способом фінських кулінарів приготувати дешеву морську, смачнішу за дорогу жирну сьомгу.

Інгредієнти сухого маринаду:

Гострий перець чілі – 4 штуки;
Зубчики часнику – 6 – 10 штук (залежно від їх розмірів);
Коричневий цукор – 3 ст./л.;
Чебрець – 2 ч./л.;
Запашний перець-2 ч./л.;
Кориця – 1 ч./л.;
Мускатний горіх – 1/2 ч./л.;
Сіль (в ідеалі морська) – до смаку.

Усі перелічені інгредієнти слід перекласти в чашу блендера та прокрутити до однорідності. Вийде розсипчаста маса, яку потрібно пересипати в пакет, куди додати шматочки риби. Залишити в маринаді на 5-6 годин, а ще краще на ніч.

Після, рибу можна готувати будь-яким способом – смажити, тушкувати, запікати, на грилі чи мангалі або у звичайній сковороді.

Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ скасувати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version