додому Їжа та страви Сила тріски. Печінка-смакота та ліки.

Сила тріски. Печінка-смакота та ліки.

0

Печінка тріски не лише смачна, а й нереально корисна! Печінка тріски – вишуканий делікатес, який часто називають «морська фуа-гра»! Користь у даному продукті поєднується із дивовижним пряним смаком. У давнину суворі вікінги часто їли печінку сирої тріски, що допомагало їм пережити всі тяготи північної зими. За концентрацією поліненасичених жирних кислот ОМЕГА-3 печінка тріски перевершує м’ясо червоних та білих риб. Це багате джерело риб’ячого жиру, яке особливо незамінне пізно восени, взимку і рано навесні, коли організм відчуває вірусне навантаження.

печінка тріски

Печінка тріски насичена корисними елементами та активними речовинами. До її складу входять такі мікроелементи: калій, хлор, сірка, кальцій, магній, натрій. Також у продукті є залізо, марганець, цинк. Мікроелементи відіграють важливу роль у правильному функціонуванні організму та підтримці здоров’я. Вміст різних речовин визначає загальне самопочуття, тонус та правильний обмін речовин.

У продукті міститься вітамін D, який у натуральному вигляді людина отримує від сонячних променів. Печінка тріски здатна заповнити цю прогалину та повністю усунути дефіцит вітаміну D.

Печінка тріски багата на вітамін А, який є потужним антиоксидантом. Наявність у людському організмі цієї речовини гарантує захист від запальних процесів. Багатий цей продукт і вітамін Е, що уповільнює процеси старіння. Вітаміни А і Е є жиророзчинними, а печінка тріски містить масу жирів у складі.

Додайте до цього вітаміни К, С, В1, В2, В6, В9, РР – виходить справді незамінний продукт! При цьому він легко перетравлюється і швидко засвоюється.

Класичний рецепт:

Вам знадобляться:

✓ консервована печінка тріски – 1 банка; ✓ цибуля – 1 невелика головка;

✓ яйця відварені – 2 шт.; ✓ сир твердий нежирний – 70 г; ✓ майонез – 2 ст.л.;

✓ винний або звичайний оцет – 1 ч.л.; ✓ чорний перець.

Приготування:

Яйця очистити та дрібно натерти. Натерти сир також дрібно. Цибулю очистити, нарубати. Влити оцет і залишити на 15 хвилин. З консерви злити жир, печінку розім’яти вилкою. Змішати інгредієнти з майонезом та чорним перцем.

Салат із печінки тріски із солоним огірком.

Вам знадобляться:

✓ печінка тріски – 1 банка; ✓ мариновані або солоні огірочки – 200 г;

✓ картопля та морква – по 300 г; ✓ відварені яйця – 4 шт.; ✓ майонез, сіль.

Приготування:

Відваріть та очистіть овочі, яйця. Натріть крупно. Огірочки порубайте тонкою соломкою. З консерви злийте олію, розімніть вилкою. Змішайте інгредієнти, приправте сіллю, майонезом. Поставте у холодильник перед подачею.

Салат із печінки тріски у тарталетках.

Вам знадобляться:

✓ цибуля порей – стебло; ✓ печінка тріски – баночка; ✓ морква відварена – 1 шт.; ✓ яйця відварені – 2 шт.; ✓ гострий сир твердий – 100 г; ✓ майонез; ✓ тарталетки.

Приготування:

Яйця та моркву очистіть, натріть дрібно. Пошаткуйте цибулю. Печінку злийте, розімніть. Змішайте компоненти, заправте майонезом, сіллю. Покладіть у тарталетки перед подачею.

Салат із печінки тріски листковий.

Вам знадобляться:

✓ консервована печінка тріски – 1 баночка; ✓ картопля відварена – 2 шт.;

✓ червона цибуля – 1 головка; ✓ яйця відварені – 4 шт.; ✓ огірочки мариновані – 2 шт.; ✓ лимон.

Приготування:

З баночки з консервою злийте жир. Витисніть сік лимона, залиште на 10 хвилин, щоб видалити специфічний запах. Після цього розімніть продукт вилкою. Натріть білки, жовтки, картопля. Огірки поріжте. У порційні салатники покладіть: картопля, нарізану кільцями цибулю, змастіть майонезом. Після цього покладіть печінку, білок і знову трохи промажте майонезом. Зверху викладіть огірочки, знову майонез і посипте жовтком. Охолодіть та подавайте.

Салат «Соняшник» з печінкою тріски.

Вам знадобляться:

✓ відвареною в мундирах картопля – 3 шт.; ✓ яйця відварені – 4 шт.;

✓ консервована печінка тріски – баночка; ✓ зелень – пір’я цибулі та кріп;
✓ огірочки мариновані – 2 шт.; ✓ оливки; ✓ картопляні чіпси; ✓ майонез.

Приготування:

Картоплю натріть дрібно, викладіть на дно страви. Злийте жир із консерви, розімніть печінку, укладіть зверху. Відокремте білки, натріть, викладіть, змастіть майонезом. Далі потрібно засипати шар рубаною зеленню. Нарізати огірками кубиками, викласти далі, промазати майонезом. Покришити жовток.

Зробити акуратну сіточку з майонезу, з боків укласти бордюр із чіпсів, а в середину помістити половину оливки для декору. За таким же принципом можна приготувати салат «Печень тріски під шубою», тільки не виконуючи його прикрасу у вигляді соняшника.

Порадуйте себе новим та смачним рецептом, який і виглядає на столі гідно, і організму приносить лише користь!

Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ скасувати відповідь

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version