М’ясо можна брати абсолютно будь-яке, керуючись своїми смаками та уподобаннями. Комусь подобається баранина, хтось віддасть перевагу яловичині або свинині, а на чийсь смак краще за м’ясо птиці нічого немає. Тож це індивідуальне.

Найголовніше брати не надто пісні шматки. Якщо жиру немає або зовсім мало, то є ризик отримати в результаті сухе м’ясо.

Тож жир, у помірних кількостях, має бути.

Те, як ви поріжете м’ясо теж має значення. Не варто дрібнити, шматки мають бути досить великими, це допоможе зберегти в м’ясі більше соковитості.

шашлик помилки та секрети

Тепер переходимо до маринаду.

Виявляється маринад зовсім не обов’язкова частина у приготуванні шашлику. Досить просто посолити і поперчити м’ясо, в тих краях так готують чимало.

Якщо шматок м’яса попався не найвдаліший і жорсткіший, то можна вдатися до допомоги айрану або мінеральної води, використовуючи рідину як маринад.
Оцту ж оголошуємо табу, це вже пережитки минулого, крім того, він може зіпсувати смак м’яса. В ідеалі звичайно треба уважніше вибирати м’ясо і віддати перевагу відповідному шматку.

Спецій сипати щедро не треба, вони лише акомпанемент, головну роль грає, смак м’яса. Саме тому в ідеалі не варто додавати щось, крім солі та перцю.

Приступаємо до приготування.

Ось тут є своє підводне каміння. Саме при жарінні дуже часто допускаються помилки.

Багато хто купує вугілля в найближчому магазині, не приділяючи уваги розміру і принагідно купують рідину для розпалювання. Не замислюючись закидають вугілля в мангал, приправляючи рідиною, при цьому припускаючи великої помилки.

Розмір вугілля дуже важливий, в ідеалі він має бути досить дрібним, а не порубаний величезними шматками. Та й від рідини для розпалювання краще відмовитись.

На жар теж треба звернути увагу. Якщо края вугілля сильно розпечені і червоного кольору, то треба трохи почекати, коли на них утворюється сірий наліт попелу. Інакше м’ясо всередині може не встигнути засмажитись до того моменту, коли зовні вже почне підгоряти.

Як бачите, все дуже просто. Якщо враховувати рекомендації та не допускати елементарних помилок, то ви отримаєте ідеальний шашлик, який порадує вас та ваших близьких.

Приємного вам апетиту та смачних шашликів!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я