До вашої уваги унікальна добірка рецептів приготування найсмачніших голубців. Голубці із духовки. Голубці із савойської капусти з фаршем із сьомги. Голубці з пекінської капусти. Голубці під «шубою». Голубці з грибами. Голубці з м’ясом та грибами в соусі з чорносливом!

1. Голубці з духовки.

Інгредієнти:

фарш телячий – 600 г;
рис – 100 г;
капуста – 300 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
яйце – 3 шт.;
сметана 15% – 400 г.

Голубці з духовки: покроковий рецепт.

Фарш змішати з дрібно нарубаною цибулею, рисом, відвареними яйцями, додати сіль, перець.
Капусту відварити, зняти листя, загорнути у кожен лист фарш.

Викласти голубці щільно один до одного на глибоке деко, збризкане маслом (близько 1 г), намазати зверху сметаною.
Поставити в духовку на 1 годину (приблизно). Поки сметана не зарум’яниться.

2. Голубці із савойської капусти з фаршем із сьомги.

Інгредієнти:

Невеликий качан савойської капусти;
500 г філе сьомги
1 цибулина;
0,5 ч. л. суміші італійських трав;
сіль, свіжомелений перець.

Для соусу:

1 черешок селери;
1 морква;
1 зубчик часнику;
400 мл томатного пюре (не пасти) або банку (400 г) томатів у власному соку;
50 г води кип’яченої;
сіль, пару лаврового листя.

Голубці із савойської капусти з фаршем із сьомги: покроковий рецепт.

Капусту розібрати на листя, бланшувати 3-4 хв. у окропі.
Сьомгу з цибулею подрібнюємо зручним для вас способом. Добре вимішуємо.
На аркуш капусти викладаємо порцію фаршу і формуємо голубці.
Складаємо в пароварку. Виставляємо час – 18 хв.
Тим часом приготуємо соус: селеру нарізати тоненько, моркву натерти на дрібну тертку. Якщо у вас томати – зробіть з них пюре.
У сковороду викладаємо селеру, моркву, томатне пюре, воду. Перемішуємо і тушимо 20 хвилин під кришкою.
Приправляємо спеціями до смаку, видавлюємо через прес часник, додаємо лавровий лист. Через 5-7 хв. знімаємо з вогню.
Готові голубці поливаємо соусом.

голубці

3. Голубці з пекінської капусти.

Дуже смачні голубці, їх хочеться їсти як насіння – дуже важко зупинитися! Виходять вони набагато ніжніші, ніж зі звичайної капусти, і мають не настільки явно виражений капустяний смак і запах.

Інгредієнти:

фарш – 700 г;
суміш “Ярмарок” – 4 рису (до нього входять рис пропарений, дикий,
червоний та бурий) – 200 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
солодкий перець (папріка) – 1 шт.;
кмин – 2 ст. л.;
часник – 3-4 зубочки;
кріп, петрушка, зелена цибуля;
сіль, суміш перців, мускатний горіх;
пекінська капуста – 1 шт.

Соус:

500 мл томатного соку;
2 ст. л. томатної пасти;
3-4 ст. л. соєвого соусу;
1 ст. л. цукру;
мелена паприка;
сіль;
червоний і чорний перці.

Голубці з пекінської капусти: покроковий рецепт.

Капусту розібрати на суцвіття і запекти листки в мікрохвильовій печі до млявості, приблизно 3-4 хв. Потім уздовж кожного аркуша пройтися ножем, акуратно зрізуючи тверді ділянки.
Приготувати фарш. Моркву потерти на терці, цибулю дрібно порізати. Обсмажити моркву із цибулею на рослинній олії до готовності. 200 г рису відварити до напівготовності. У фарш додати рис, смажені овочі, дрібно порізану папріку, зелень, часник, кмин. Не нехтуйте кмином, він чудово поєднується з капустою і надає дуже пікантної нотки! Посолити, поперчити, додати мускатний горіх і добре перемішати.
Сформувати голубці. Фарш укладати ложечкою, починаючи з тонкого краю капустяного листа, і щільно загорнути. Викласти голубці в каструлю щільно один до одного. Залити томатним соусом.
Готувати голубці в духовці при 220 – 40 хв. Подавати зі сметаною.

4. Голубці під «шубою».

Інгредієнти:

капуста;
1 ст. рису;
1 цибулина;
1 морква;
1 яблуко;
2 помідори;
100 г сиру;
кріп петрушка;
часник;
сіль перець;
2-3 ст. л. майонезу.

Голубці під «шубою»: покроковий рецепт.

Підготуємо капусту, я її поміщаю в мікрохвильову піч на 5-10 хв. Може й більше.
Залежить від розміру капусти і потужності мікрохвильової печі.
Листки потім дуже легко відокремлюються.
Готуємо фарш. Я відварюю до напівготовності рис, обсмажую цибулю, моркву та яблуко. Все перемішуємо.
Тепер “шубка”. Тремо сир (близько 100 г), ріжимо 2 помідорки, по 1 пучку кропу і петрушки, часник. Солимо, перчимо, додаємо майонез. Перемішуємо.
Крутимо голубці і щільно укладаємо на деко, злегка змащене маслом.
накриваємо «шубою». Запікаємо.

5. ГОЛУБЦІ З ГРИБАМИ.

Інгредієнти:

білокачанна капуста – 1 шт.;
головка цибулі;
морква – 1 шт.;
білі гриби – 300 г;
м’ясний фарш – 500 г;
вершки – 50 г;
овочевий бульйон – 1 ст.;
мед – 2 ст. л.;
соєвий соус – 4 ст. л.

ГОЛУБЦІ З ГРИБАМИ: покроковий рецепт.

З качана капусти видаляємо качан.
Потім опускаємо його в киплячу підсолену воду і варимо на повільному вогні. У міру розм’якшення знімаємо з нього готове листя по черзі. З капустяного листя зрізаємо потовщення.
Далі готуємо начинку. Обсмажуємо на сковороді з олією дрібно нарізану цибулю,
натерту на великій тертці моркву та подрібнені білі гриби до випарювання рідини. У процесі смаження додаємо вершки, сіль та перець. Можна також додати рубану зелень петрушки та кропу. Додаємо м’ясний фарш, солимо, перчимо, додаємо трохи бульйону і добре вимішуємо.
На капустяний лист кладемо фарш і розмазуємо його по центру листа, на нього кладемо грибну начинку і згортаємо конвертиком.
Голубці складаємо у форму для запікання та наливаємо гарячий овочевий бульйон так, щоб вони наполовину знаходились у ньому. Кожен голубець змащуємо сумішшю із соєвого соусу та меду, щоб відбити капустяний запах.
Відправляємо форму з голубцями в розігріту до 200 градусів духовку.
У процесі приготування голубці перевертаємо кілька разів і змащуємо соусом. Подаємо голубці з грибами зі сметаною.

6. Голубці з м’ясом та грибами в соусі з чорносливом.

Інгредієнти:

заздалегідь приготовлені голубці;
чорнослив без кісточок 150 г;
майонез 2 ст. л.;
сметана 2 ст. л.;
томатна паста 2 ст. л.;
цукор 1,5 ст. л.;
сіль за смаком;
зелень;
борошно 1 ст. л.

Голубці з м’ясом та грибами у соусі з чорносливом: покроковий рецепт.

Чорнослив залити окропом та дати постояти 30 хв.
Голубці обваляти у борошні, обсмажити з двох сторін на сковорідці, викласти у форму, додати до них чорнослив.
Приготувати соус: цукор розтопити в мисці, залити водою, щоб добре розчинився. Додати до нього томатну пасту, сметану, майонез. Перемішати. Підлити 0,5л води. Борошно розчинити в холодній воді, посолити, додати в соус, знову перемішати і залити соусом голубці.
Поставити в духовку і варити в ній при температурі близько 150 годину. У процесі голубці можна перевертати.
Перед подачею посипати зеленню.

Смачного!

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я