В Ісландії точно знаються на приготуванні смачної рибки. Взяти, наприклад, їх рецепт маринованого оселедця. Ніжність та пряність рибного філе просто вражає! Хочете подавати до столу таку смакоту? Тоді ми розповімо, як готується оселедець у винному соусі, що тане в роті.

Пряний оселедець у винному соусі: як його приготувати.

Перед приготуванням маринаду обов’язково скуштуйте рибку, щоб зрозуміти, наскільки вона солона. Якщо дуже сильно, значить, всипати сіль у винний соус не варто. При необхідності можете додати до маринаду більше спецій, ніж зазначено у рецепті. Важливо лише, щоб він вам подобався на смак.

Складові:

Оселедець 500 г. Цибуля 100 г. Червоне вино 400 мл. Лавровий лист 1 шт. Перець запашний 4 шт. Гвоздика 3 шт. Яблучний оцет 1 ст. л. Цукор 1 ч. л. Сіль 0,3 ч. л.

Приготування:

Вливаємо червоне сухе вино в каструлю або сотейник з товстим дном. Після закипання варимо протягом 5 хвилин на помірному вогні.

Потім додаємо у вино лавровий лист, гвоздику та запашний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль. Вливаємо яблучний оцет. Перемішуємо усі інгредієнти. Тримаємо на вогні ще 3 хвилини. Очищаємо цибулю. Нарізаємо його кільцями. Додаємо цибулю у винну суміш. Знову перемішуємо. Забираємо соус з вогню і даємо йому охолонути.

Викладаємо філе солоного оселедця в контейнер. Заливаємо рибку повністю винним маринадом. Закриваємо контейнер кришкою або затягуємо його харчовою плівкою. Забираємо оселедець на 10-12 годин у холодильник. Готово!

Розріжте замариноване філе оселедця на порційні шматочки. Покладіть їх на блюдо. Зверху викладіть цибулю і скибочки лимона (за бажання). Подавати таку рибку у винному соусі радимо з відвареною картоплею та зеленню.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я