Це має знати кожен! Адже вміння зробити блюдо з лосося ніжним, соковитим та неймовірно смачним – це справжній кулінарний талант! Жодне свято не обходиться без вишуканих делікатесів з лосося, та що там говорити, організуйте романтичний вечір під стейк із червоної риби з гарним вином – і ви добре проведете час.

Деколи вартість лосося змушує нас зупинитися – не дешеве задоволення. До того ж, м’ясо риби легко зіпсувати під час приготування. Часто ми ставимося обережно до таких дорогих вишукувань, а іноді зовсім не беремо до уваги. Але, якщо ви все ж таки налаштовані готувати лосося, то варто знати кілька порад, щоб не зіпсувати страву.

Отже, ось основні правила, які допоможуть приготувати рибу якнайкраще.

Потрібно перевірити м’ясо, щоб у ньому не залишилося жодної кістки. Проведіть пальцем поверх філе, виявивши кістку, витягніть її спеціальним пінцетом або іншими підручними засобами.

Для приготування лосося найкращими спеціями є сіль та перець. Але знайте,
що сіллю посипати рибу потрібно суто перед тим, як її запікати або смажити, тому що волога з філе випаровується з-за солі, крім того, руйнуються корисні білки.

Шкірку очищати від філе потрібно лише, якщо риба варитиметься в бульйоні. А в інших випадках приготування шкірка є бар’єром, коли м’ясо не підгоряє під тиском гарячої поверхні.

Філе риби потрібно класти на сковорідку шкіркою до дна ємності, потім перевернути лосося. Завдяки такому нехитрому та банальному трюку ви зможете зберегти рибу соковитою, а запах – неймовірно апетитним.

У жодному разі, не перетримуйте лосося, коли готуєте на плиті або запікаєте м’ясо. Тому що філе може вийти сухе та листкове. Термічна обробка може бути різною залежно від того, наскільки великий шматок, але час на приготування не більше десяти-п’ятнадцяти хвилин. До того як викладаєте філе на сковорідку, її необхідно добре розігріти.

солоний лосось

Тепер ви знаєте всі тонкощі, що стосуються приготування цього делікатесного продукту, і, напевно, вам вдасться вдосконалити свої кулінарні навички. Готуйте лише правильно лосося та буде вам щастя!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я