Ось як слід готувати будь-яке м’ясо: додай секретний інгредієнт для м’якості.
Дуже часто потрібно швидко надати шматку м’яса м’якості! Як зробити так, щоб шматок жорсткої свинини або яловичини став м’яким і смачним? Розкриємо вам таємний інгредієнт прямо зараз!
Якщо трапилося так, що тобі трапився шматок старої, житлової свинини або яловичини, не варто зневірятися. Звичайно, соковитий стейк з такого м’яса не вийде, а ось чудове спекотне або запечене м’ясо – повністю. Розкажемо, як врятувати ситуацію!
Існує ряд продуктів – помічників, які здатні розм’якшити навіть найжорсткішу підошву, додавши м’ясу соковитість і пікантні нотки.
Цибуля.
Жодна м’ясна страва не обходиться без цибулі і цибульного соку.
Ти можеш нарізати цибулю півкільцями‚дрібно нашинкувати, прекрутити на м1ясорубці та навіть натерти на тертушці‚ а потім змішати з м’ясом 1 до 1 і залишити на дві години під тягарем.
Гірчиця.
Цей продукт – чудовий компаньйон м’яса! Гірчиця (у вигляді порошку чи рідкого соусу) не лише чудово розм’якшує м’ясні волокна, а й додає пікантного аромату та легкої гострини. Просто обмасти гірчицею цілісний шматок м’яса або відразу поріж на необхідні порції, витримай 15-20 хвилин, потім пожарьте або відправте запікатися.
Алкоголь.
Сухе вино (червоне чи біле), пиво, горілка. У вині м’ясо замочуйте заздалегідь, а горілку (приблизно 50 г) доливати в смаженю або рагу, що вже готується. Пиво – чудовий варіант для гасіння в ньому цільного куска свинини чи яловичини.
Побоювання щодо алкоголю зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки.
Лимонний, гранатовий, ананасовий сік.
Усі ці соки – чудові розм’якшили, проте, використовуючи такий маринад, намагайтесь не перетримувати в ньому м’ясо, щоб не отримати в результаті гуму.
Розсіл.
Капустяний або огірковий розсіл – чудовий варіант! Надає пікантні нотки та солити страву вже не потрібно.
Мінеральна вода.
Це перевірений спосіб розм’якшення від кухарів зі стажем, причому краще вибирати мінералку лікувально-профілактичну типу «Єсентуки» або «Боржомі».
Крахмаль.
Спробуй вимочити тверде м’ясо у воді з розведеним у ній картопляним крахмалем – здивуєшся результату! Сочні кусочки з хрусткою скоринкою гарантовані.
Кефір.
Змішай кисломолочний продукт з улюбленими ароматними прянощами та залий цією сумішшю м’ясо на пару годин.
Соєвий соус.
Замариноване у соєвому соусі м’ясо на 1–1,5 години набуває м’якості, насиченого темного кольору та характерного присмаку. Рекомендую!
Поекспериментувавши з різними маринадами, ти обов’язково підбереш варіант,
що підходить до смаку.
І ще один важливий момент у приготуванні будь-якого м’яса: ніколи і за жодних обставин не соліть м’ясо заздалегідь! Сіль витягує з нього соки ще до початку приготування.
Запишіть ці поради! Тепер приготований вами шашлик чи стейк стане неймовірно смачним та соковитим!