Соковитий лосось з апельсином, рецепт і порядок приготування страви:
Інгредієнти:
2 стейки лосося
1 апельсин
20 г імбиру
2 ст. л. меду
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
2 ст. л. оливкової олії
сіль за смаком
Приготування:
Перше, що потрібно зробити, це перевірити апельсин на смак. Якщо він солодкий, то потрібно зменшити кількість меду, щоб зберегти баланс смаку.
Половину апельсина нарізати тонкими слайсами, та якщо з другої половини віджати сік. Імбир очистити та подрібнити. Змішати із соком апельсина, додати мед. Перелити склад у сотейник та поставити на вогонь.
Окремо змішати крохмаль із невеликою кількістю води та ввести в сік постійно перемішуючи віночком. Соус готовий.
Лосось посолити до смаку і змастити олією.
Запікати при температурі 160 градусів 25 хвилин.
Дістати рибу, рясно змастити соусом. Зверху покласти апельсинові слайси. Помістити до духовки ще на 5 хвилин.
Смачного!