Гречана каша з м’ясом, як готували її за старих часів — повноцінна, смачна страва! Гаряча, ароматна, ситна — із запалу зі спеки!

Інгредієнти для приготування гречки:

гречка – 300 гр;

вода або бульйон – 900 мл;

цибуля – 1 шт;

морква велика – 1 шт;

перець червоний – 1 шт;

томатна паста – 2 ст.л;

тушонка або фарш – 350 гр.

Спеції:

сіль, перець; часник – 4-5 зуб; зелень – 30 гр.

Рецепт приготування гречки:

Обсмажуємо цибулю, моркву, перець, томатну пасту, м’ясо. Додаємо спеції, сіль, перець та гречку. Заливаємо водою і варимо протягом 20 хвилин, поки не випарується вода, потім додаємо зелень, часник і закриваємо кришкою на 5 хвилин. Найсмачніша гречка готова!

Яких помилок не можна допускати при варінні гречаної каші.

Дуже просто зіпсувати таку смачну та корисну кашу, як гречану, якщо приготувати її неправильно. Тоді можна забути про розсипчастість. Щоб цього не допустити, потрібно уникати найпоширеніших помилок. Отже, правила приготування гречки.

Правило 1

Дуже ретельно промивайте крупу від бруду та сміття, разом з цим йде крохмальний і борошнистий пил. Якщо гречку не промити, вона не буде розсипчастою. Правильніше промивається крупа окропу, а чи не під краном. Потрібно закип’ятити воду, залити гречку, а потім злити воду.

Правило 2

Ніколи не варіть гречану кашу у великих каструлях.
Гречка має лежати високими шарами, щоб відбувалося найкраще пропарювання. Але й у надто дрібній посудині крупа пригорає. Якщо каструля низька і широка вода випаровується швидше, але при цьому гречка не встигає зваритися.

Правило 3
Хочете досягти приємного горіхового присмаку? Перед варінням підсмажте промиту крупу з додаванням олії. Але перш ніж смажити гречку, просушити її або прожарити на сухій сковорідці без додавання олії при постійному помішуванні. Ось зараз уже можна смажити крупу. Всього на триста грамів крупи знадобиться кілька столових ложок олії.

Правило 4
Бажано для варіння гречки заливати окропом. Тоді вона прогріється по всій поверхні у рівномірний спосіб. І не приготується завчасно. Смак вийде ідеальний.

Правило 5
Коли каша вже готова, візьміть рушник, укутайте каструлю і дайте їй постояти протягом півгодини. Тоді вона встигне пропаритися,
стане смачнішою і не буде перетравленою.

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я