Дуже наваристий, ароматний, найсмачніший грузинський суп «Харчо». Рецепт приготування цього супу не складний, вийде навіть у новачків. Кількість рису регулює густоту.

З тієї кількості, що пропоную я, суп виходить середньої густоти. Всі інгредієнти розраховані на 3,5-4 літри води.

Апетитна, в міру гостра і пікантна страва, зігріє вас в холодні зимові дні і подарує масу позитивних емоцій. Цей суп давно вже зайняв лідируючі позиції.

Необхідні інгредієнти:

Яловичина – 1‚4 кілограма‚
Цибуля – 1-2 шт.
Помідори свіжі, нарізані без кожури – 400 грам
Приправи – 1,5 кг
Соус ткемалі – 4 шари
Аджика – 2-3 ст
Цукор – 1 чайна ложка
Рослинна олія – 3 столовиx ложки‚
Довгий рис – 5 столових ложок (з розрахунку 1,5 столової ложки рису на 1 літр бульйону),
Подрібнені грецькі горіхи – 2 столові ложки‚
Зелень кінзи + петрушка – 4 столові ложки,
Часник – 2-3 зубчики (подрібнити ножем),
Сіль – за смаком,
Чорний мелений перець – за бажанням.

Як приготувати найсмачніший грузинський суп «Харчо»

Все м’ясо (спочатку його треба промити): і ​​м’якоть, і ребра – обсмажуємо на сковорідці, в невеликій кількості рослинного олії, до рум’яної скоринки, і перекладаємо до каструлі.

Порада. Використовуйте для обсмаження м’яса, ароматне домашнє масло з травами: воно ідеально підходить для цієї страви.

Потім заливаємо яловичину водою і ставимо на вогонь, варимо до готовності: щоб м’ясо відходило від кісток. Не забуваймо зняти пінку!
Готове м’ясо викладаємо в миску, вибираємо кістки та прибираємо плівку. Великі шматки м’яса нарізаємо на дрібніші, знову кладемо в каструлю, ставимо на вогонь.
На сковороді, в олії, обсмажуємо цибулю до м’якості, додаємо до неї помідори, аджику, соус ткемалі, хмелі. -сунелі, цукор, перемішуємо і тушкоємо 10 хвилин.

Після того, як м’ясо в каструлі закипить, висипаємо рис і варимо 10 хвилин, а потім додаємо “піджарювання”, лавровий лист, подрібнені обсмажені волоські горіхи, сіль.
Після закипання варимо 5-6 хвилин. Пінку знімаємо. Лавровий лист прибираємо із супу, а додаємо дрібно подрібнену петрушку, кінзу та часник.

Перемішуємо та знімаємо з вогню. Накриваємо кришкою та даємо настоятися 5-6 хвилин. Все можна подавати до столу!

Найсмачніший грузинський суп «Харчо» виходить апетитним, ароматним, наваристим! У холодний морозний день зігріє і підніме настрій! Доповніть його ароматним домашнім хлібом або апетитними коржами – і одразу стане тепліше та затишніше.

Приємного для всіх апетиту. Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я