Якщо ви не хочете отримати на виході несмачну гумову страву, постарайтеся при приготуванні дотримуватися деяких моментів. І все буде добре!
Свіжозаморожені креветки.
Варити потрібно лише ті креветки, які заморожені у свіжому вигляді. А ті, що заморожувалися після варіння, варити не треба. Вони вже готові, їх варять безпосередньо на борту рибальських суден просто у морській воді.
Що стосується розморожування.
Не можна відразу з морозилки дістати креветки і відправити їх у окріп.
Спочатку розморозьте їх. Краще просто переклавши в холодильник і лише після цього діставайте на стіл.
Як чистити.
Досвідчені кухарі рекомендують варити креветки прямо з панцирем, а чистити їх лише після варіння. Тоді в морепродуктах збережеться їхній натуральний смак.
Час варіння.
Не тримайте креветки у воді. Якщо вони невеликого розміру,
то зваряться буквально за одну хвилину. Середні протягом двох, а великі три. Відраховуйте час з моменту занурення їх у воду.
Солити чи ні.
Якщо немає поряд морської води, то посоліть свою звичайну. Для одного літра вистачить однієї столової ложки. Не більше ніж 1,5. Між іншим,
воду не економте – краще налити її вдвічі більше за обсягом, ніж плануєте закидати креветок. Не завадять і приправи.
Смачного!