Домашні картопляні ковбаски є в кухнях багатьох слов’янських народів – литовській, білоруській, українській, польській. Ви вже куштували? Шалено смачно…
Звичайно, у кожної страви свої нюанси, але суть одна і та ж — свинячі кишки фарширують картоплею або картоплею з додаванням м’яса.
Крім картоплі та м’яса, в ковбасу обов’язково кладуть ріпчасту цибулю. В першу чергу для того, щоб картопля зберегла колір. Нарізана або терта картопля швидко темніє, а цибульний сік цьому перешкоджає.
Картопляна ковбаса.
Складові:
- 1,5 кг картоплі
- 250 г грудини
- 300 г печериць
- 2 цибулини
- 3 м натуральної оболонки для ковбаси
- 2-3 ст. л рослинної олії
- перець і сіль на смак
Приготування:
1. Гарненько промий оболонку для ковбаси.
2. Очищену картоплю натри на дрібній тертці.
3. Обсмаж на пательні дрібно нарізану цибулю.
4. Дрібно наріж гриби та грудину. Додай їх до цибулі й продовжуй обсмажувати до готовності.
5. Змішай всі інгредієнти. Начини сумішшю оболонку. Кінці зав’яжи ниткою. Не забудь зробити зубочисткою пару проколів в кожній ковбасці.
6. Запікай картопляні ковбаски в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.
7. Картопляні ковбаски з грибами готові.
Про соус для картопляних ковбасок говорити особливо і не треба – кожен зможе приготувати підсмажені шкварочки. І не забудь про сметану, вона тут теж до речі!
Смачного!