Домашні картопляні ковбаски є в кухнях багатьох слов’янських народів – литовській, білоруській, українській, польській. Ви вже куштували? Шалено смачно…

Звичайно, у кожної страви свої нюанси, але суть одна і та ж — свинячі кишки фарширують картоплею або картоплею з додаванням м’яса.

Крім картоплі та м’яса, в ковбасу обов’язково кладуть ріпчасту цибулю. В першу чергу для того, щоб картопля зберегла колір. Нарізана або терта картопля швидко темніє, а цибульний сік цьому перешкоджає.

Картопляна ковбаса.

Складові:

  •  1,5 кг картоплі
  •  250 г грудини
  •  300 г печериць
  •  2 цибулини
  •  3 м натуральної оболонки для ковбаси
  •  2-3 ст. л рослинної олії
  •  перець і сіль на смак

Приготування:

1. Гарненько промий оболонку для ковбаси.

2. Очищену картоплю натри на дрібній тертці.

3. Обсмаж на пательні дрібно нарізану цибулю.

4. Дрібно наріж гриби та грудину. Додай їх до цибулі й продовжуй обсмажувати до готовності.

5. Змішай всі інгредієнти. Начини сумішшю оболонку. Кінці зав’яжи ниткою. Не забудь зробити зубочисткою пару проколів в кожній ковбасці.

6. Запікай картопляні ковбаски в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

7. Картопляні ковбаски з грибами готові.

Про соус для картопляних ковбасок говорити особливо і не треба – кожен зможе приготувати підсмажені шкварочки. І не забудь про сметану, вона тут теж до речі!

Смачного!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я