Ніякого смаку вареної риби немає, а відчувається лише благородний присмак чи то крабів, чи то омарів, загалом дорогого морепродукту. Адже смак вареної риби дуже сумнівний, тим більше йдеться не про сьомгу чи форель, а про звичайний мінтай.
Складові:
Мінтай (тріска, путасу, будь-яка інша морська риба) свіжоморожена – 1 – 2 штуки (залежно від її розмірів);
Морквина відварена – 1 – 2 штуки;
Кріп (в ідеалі свіжий, але зійде і заморожений чи сушений) пучок;
Чорний свіжомелений перчик – за смаком;
Майонез – для заправки.
Спеції.
Як сказано в заголовку, рибу необхідно зварити, щоб вона вийшла смачнішою, то раджу в бульйон крім солі додати спеції. Серед яких:
Лавровий лист – 3 – 4 штучки;
Перець чорний – 5 – 8 штук;
Перець запашний – 2 – 4 штуки.
Покрокове приготування:
Мінтай поставити варити, додавши в каструлю сіль та спеції.
В окремому посуді зварити моркву.
Як тільки бульйон з рибою почне кипіти, прибрати піну і додати один секретний компонент – трохи звичайного цукру, приблизно чайну ложечку.
Завдяки цій хитрості смак дешевої риби перетворюється і стає схожим на смак дорогого морепродукту.
Цукор можна і не додавати, але в цьому випадку смак салату суттєво програє.
Риба вариться досить швидко. І вже через 12-15 хвилин, мінтай можна витягнути з каструлі, щоб він остигав.
Морквина на цей момент теж має вже відваритися.
Можна приступати до приготування салату.
Все дуже просто.
З риби видалити хребет та інші кісточки, а м’якоть, що залишилася, розмити виделкою.
Морквину варену натерти на великій тертці.
Кріп нашаткувати бажано менше.
З’єднати в салатнику всі інгредієнти для салату, додати до смаку чорний мелений перець, при необхідності – сіль. Заправити майонезом у розумній кількості.
Прибрати на пару годин в холодильник, щоб салатик настоявся і можна подавати до столу. Салат ракові шийки готовий.
Простий, нескладний, але дуже смачний. Найсмачніший із усіх рибних салатів.