Ніякого смаку вареної риби немає, а відчувається лише благородний присмак чи то крабів, чи то омарів, загалом дорогого морепродукту. Адже смак вареної риби дуже сумнівний, тим більше йдеться не про сьомгу чи форель, а про звичайний мінтай.

Складові:

Мінтай (тріска, путасу, будь-яка інша морська риба) свіжоморожена – 1 – 2 штуки (залежно від її розмірів);
Морквина відварена – 1 – 2 штуки;
Кріп (в ідеалі свіжий, але зійде і заморожений чи сушений) пучок;
Чорний свіжомелений перчик – за смаком;
Майонез – для заправки.
Спеції.

Як сказано в заголовку, рибу необхідно зварити, щоб вона вийшла смачнішою, то раджу в бульйон крім солі додати спеції. Серед яких:

Лавровий лист – 3 – 4 штучки;
Перець чорний – 5 – 8 штук;
Перець запашний – 2 – 4 штуки.

Покрокове приготування:

Мінтай поставити варити, додавши в каструлю сіль та спеції.

В окремому посуді зварити моркву.

Як тільки бульйон з рибою почне кипіти, прибрати піну і додати один секретний компонент – трохи звичайного цукру, приблизно чайну ложечку.

Завдяки цій хитрості смак дешевої риби перетворюється і стає схожим на смак дорогого морепродукту.

Цукор можна і не додавати, але в цьому випадку смак салату суттєво програє.

Риба вариться досить швидко. І вже через 12-15 хвилин, мінтай можна витягнути з каструлі, щоб він остигав.

Морквина на цей момент теж має вже відваритися.

Можна приступати до приготування салату.

Все дуже просто.

З риби видалити хребет та інші кісточки, а м’якоть, що залишилася, розмити виделкою.

Морквину варену натерти на великій тертці.

Кріп нашаткувати бажано менше.

З’єднати в салатнику всі інгредієнти для салату, додати до смаку чорний мелений перець, при необхідності – сіль. Заправити майонезом у розумній кількості.
Прибрати на пару годин в холодильник, щоб салатик настоявся і можна подавати до столу. Салат ракові шийки готовий.

Простий, нескладний, але дуже смачний. Найсмачніший із усіх рибних салатів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я