Правила маринування м’яса для шашлику доступні для всіх. Смак шашлику чи стейку залежить не тільки від вибраного м’яса, м’якість та соковитість йому надає правильно приготований маринад.

Правильний маринад – це не складний маринад, а саме навпаки. Використання простих інгредієнтів гарантує м’ясу найкращий смак.

Правила маринування м’яса для шашлику:

Правило перше – маринад для м’яса не повинен бути кислим.
Правило друге – правильне нарізування м’яса.
Правило третє – правильна база маринаду.
Правило четверте – жодного оцту.
Правило п’яте – маринад не солити.

Правило перше – маринад для м’яса не повинен бути кислим.

Кислі маринади не завжди пом’якшують м’ясо, а іноді навпаки, роблять його жорстким та несмачним. До речі, маринування не повинне працювати на розм’якшення.
Правильний маринад необхідний виключно для надання м’ясу нових відтінків смаку, а не зміни його текстури (пом’якшення).

маринуємо шашлик

Правило друге – правильне нарізування м’яса.

Для того щоб м’ясо краще замаринувалося, його слід правильно нарізати. Баранину та яловичину потрібно нарізати невеликими шматочками, оскільки у такого м’яса волокна жорсткіші і маринад проникає гірше. А от свинину можна нарізати більшою. Вона сприйнятлива до маринаду.

маринуємо шашлик

Правило третє – правильна база маринаду.

Цибуля – перший і базовий компонент для приготування м’ясних страв, у тому числі маринування м’яса. Можна нарізати цибулю для маринаду кільцями, а можна подрібнити цибулю в блендері в кашку. Так цибуля віддасть свій сік і глибше проникне у м’ясні волокна.

Гірчиця цей інгредієнт використовують для пом’якшення м’яса. На відміну від оцту, гірчиця діє делікатно. Розм’якшуючи м’ясні волокна, вона надає пікантності та аромату вже готовому м’ясу.

Рослинна олія – це необхідний компонент правильного маринаду. Це не додаткове джерело жиру, а «провідник» ароматів у м’ясні волокна, олія розкриває смак спецій та приправ. Олія допоможе увібрати аромати всіх спецій, які будуть у маринаді. Це органічний розчинник, а спеції – це аромати та ефіри, які добре розчиняються в олії. Саме олія зробить смак насиченим.

маринуємо шашлик

Чорний перець та лавровий лист. Перець краще додавати горошком, а не у меленому вигляді. Перед тим, як додати|добавляти| перець в маринад, прожаріть його на розпеченій сковороді. Перець розкриє свій аромат і стане тендітнішим. Вам буде легше роздробити його.

маринуємо шашлик

Використовуючи базовий маринад, додайте інші спеції на власний смак. Найкращими інгредієнтами для маринадів вважається лимонний сік, розмарин, червоне чи біле вино, часник, свіжа зелень (кінза чи петрушка).

Правило четверте – жодного оцту.

Оцет стягує волокна і м’ясо при смаженні стає сухим. Крім цього, оцет вбиває весь аромат м’яса, а не робить його смачнішим. Оцет слід додати тільки до салатів, які Ви подаєте до м’яса.

маринуємо шашлик

Правило п’яте – маринад не солити.

Додавати сіль у маринад не потрібно. Сіль витягне з м’яса весь сік і воно стане сухим. Краще солити вже готове м’ясо (шашлик чи стейк) гарною сіллю (наприклад, морської чи гімалайської великого помелу).

маринуємо шашлик

Маринуйте тільки охолоджене м’ясо – підморожене дасть зайву вологу і змиє маринад

Не заморожуйте мариноване м’ясо – причина та сама, при дефростації частина маринаду «змиється».

Ретельно обробляйте м’ясо, видаляйте зайві сухожилля, плівки та інше. Жодний маринад не зробить ці включення м’якими.

Маринуйте заздалегідь.
М’ясо практично ніколи не стане гіршим, від зайвих кількох годин у маринаді.

Не використовуйте для маринування промислового виробництва майонез. У всіх випадках його добре замінить олія зі спеціями.

Можете підбирати будь-які комбінації маринаду на Ваш смак, але не порушуйте основні правила маринування м’яса для шашлику.

Правила маринування м’яса для шашлику дозволять Вам порадувати себе та своїх друзів правильним, смачним шашликом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я