Смачна кермо (рулька) як у чехів: м’ясо настільки ніжне, що саме сходить. Робимо у звичайній духовці
Ідеальне м’ясне кермо рівно як у Чехії можна зробити вдома на звичайній кухні. Виходить настільки автентично, що різниці не відчують навіть досвідчені гурмани.
Переднє кермо порівняно невелике, його можна використовувати як порційну страву.
На сім’ю краще брати заднє кермо, м’яса в ньому набагато більше. Ось цю смачну частину і спочатку ретельно маринуватимемо в темному пиві, а потім в ньому ж відварюватимемо.
Для початку готуємо цибулю. Чотири цибулини розріжемо навпіл, покладемо їх на розпечену сковороду. У кермі зробимо наскрізні проколи дерев’яною спицею.
Столову ложку солі розчиняємо у літрі води.
Цибуля до цього моменту карамелізувалась, його кладемо в глибоку каструлю, зверху розташовуємо наше кермо і заливаємо темним пивом, слідом солоною водою і ще пивом. Додамо чорного перцю горошком і залишимо маринуватися на ніч.
Банку в каструлю додається, щоб заповнити порожні простори та заощадити маринад. Під час готування вся кермо повинна бути покрита рідиною.
Варимо в тому самому маринаді з додаванням чистої води. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо прянощі та спеції.
Піну в процесі приготування з поверхні прибираємо. Варимо 2-3 години, виймаємо та переходимо до запікання.
Рульку на протвині обмазуємо сумішшю гірчиці та рідкого меду. Духовку виставляємо на 220 градусів і тримаємо 40 хвилин, після чого можна сміливо пробувати.
Відео з тонкощами процесу:
Подаємо з овочами, картоплею та пивом, так, як прийнято в Чехії.
Смачного!