Цей соус залишить незабутній слід на ваших смакових рецепторах і, впевнена, ви захочете повторити цю страву знову і знову. Гриби беремо будь-які з тих, що можна смажити. Так, просто смажені гриби смачні самі собою, але ви ще не куштували гриби в сметанному соусі.

Чудово – з лисичками та білими, дуже смачно з підберезниками-подосиновиками,
маслюками, моховиками, опеньками. Мало того, відмінний соус вийде і зі свіжих грибів, і свіжоморожених.

Інгредієнти для страви:


гриби (будь-які з тих, які можна смажити, у нас заморожені лисички) близько 1 л. за об’ємом,
сметана 50 г, цибуля ріпчаста 1 невелика цибулина, вершкове масло, перець чорний мелений, сіль.


Рецепт приготування грибів у сметанному соусі.


Гриби промиваємо, чистимо, нарізаємо брусочками.
Чистимо цибулю, нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями. Його має бути досить багато, він додасть потрібний смак та аромат соусу.
У сковороді розігріваємо шматочок олії, відправляємо цибулю в сковороду, злегка обсмажуємо, помішуючи.
Викладаємо до цибулі гриби, обсмажуємо на повільному вогні 5 хвилин під кришкою.

Коли гриби дадуть сік, додаємо до них сметану. Не шкодуйте сметани, потрібна не ложка, а чверть склянки на літр грибів. Накриваємо щільно кришкою, зменшуємо нагрівання до мінімального, гасимо 30 хвилин.

Вимикаємо нагрівання. Солимо, перчимо, перемішуємо гриби, знову залишаємо під кришкою щоб інгредієнти зроднилися і соусу передався їхній смак.

Страва готова. Подаємо з відвареною картоплею, а ще краще – з картопляним пюре.

Приємного апетиту!

 

blank

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я